Jak se zbavit asfaltu z karoserie a ostatních částí vozu? Jednoduše!

Autochemie

Všichni to známe, horké letní dny a spousta opravovaných úseků na našich silnicích. A rozteklý asfalt nebo záplatování všudypřítomných děr. A to všechno se nám lepí na naše motorové miláčky, ať už na auta nebo motocykly. Ošklivé zaschlé černé skvrny asfaltu moc nádhery nedělají a jejich odstraňování může být noční můrou.

Asfalt nebo také tér se uchytává hlavně za koly, na blatnících, nárazníku, prazích a discích kol. 

Rady internetových odborníků

Motoristická fóra se hemží spoustou zaručených rad. No přesvědčte se sami, že tito řidiči nejsou moc znalci detailingu. Tady pár perliček! Zaručeně prý pomůže technický benzín, toluen nebo petrolej. Nanést na hadřík nebo houbičku a skvrny pěkně rozetřít. Máte odvahu? Oponenti argumentují tím, že se těmito látkami asfalt jen rozmaže a na karoserii zůstávají nevzhledné mastné hnědé skvrny.

Milovníci takových těch domácích rad našich babiček, doporučují přípravky, které najdete všichni v domácnosti. Pomůže prý kravské máslo, nezaměňovat s margarínem, ten neúčinkuje. Levnější variantou je sádlo. Machři doporučují coca colu, ta vyčistí všechno.

Drsňáci, doufejme, že jen vtipálci, radí ocelový kartáč nebo mechanické odlupování nehtem.

Pojďte na to raději s účinnými a odzkoušenými přípravky

Před každým mytím auta by mělo dojít k dekontaminaci laku. To je odstranění odolných nečistot, které pouhým mytím nezmizí. Jedná se právě i o skvrny od asfaltu, rzi nebo smůly ze stromů. Ty opravdu mycí linka nezlikviduje. Nejenže jsou všechny tyto nečistoty neestetické, ale po delší době mohou poškodit lak. Vždy je odstraňte před leštěním nebo aplikací ochranných prostředků.

Zase je to jednoduché. V portfoliu Coyote najdete Coyote Odstraňovač asfaltu  v 300 ml spreji. Ten dokonale a rychle odstraňuje asfalt, živice, dehet a minerální, syntetické i silikonové oleje a tuky. Příjemným bonusem je, že tímto přípravkem vyčistíte i zbytky lepidel třeba od samolepek nebo dálniční známky.

Coyote odstraňovač asfaltu je antikorozní a nenarušuje ošetřované povrchy. Vyčistí, a to důkladně, jak lakované, tak chromované, plastové a keramické povrchy.

Jak easy to je, se opět mrkněte na našem videu.











Sprej aplikujete na nečistoty a po chvíli uvidíte, jak se černé tečky začnou roztékat. Setřete suchým hadříkem a je hotovo. V případě většího znečištění postup opakujte. Po čištění se budou určitě hodit praktické Coyote ubrousky na ruce s vůní heřmánku :-)

A je hotovo. Nevěřte radám samozvaných odborníků na internetu a používejte vlastní rozum a kvalitní autokosmetiku. Všechny přípravky Coyote seženete na čerpacích stanicích nebo v našem e-shopu. Chcete sledovat novinky z produkce Coyote?