5 nejdůležitějších parametrů při výběru parního čističe

Úklidová technika

Máte úklidovou firmu nebo potřebujete pořádně čistit velké plochy? Oblíbenými pomocníky jsou parní čističe. Stále více se dostávají do popředí hlavně díky tomu, že si poradí i tam, kde ostatní čistící postupy selhávají. Velkým přínosem je i šetrnost k přírodě, protože čistí parou bez nutnosti použití chemie. Populární jsou v potravinářském průmyslu, zdravotnických zařízeních i v dalších odvětvích průmyslu.

Jak správně vybrat parní čistič?

Parní čističe dokáží efektivně vyčistit velké plochy, odstraní odolnou mastnotu a špínu, zbaví prostor bakterií i alergenů a hodí se také k desinfekci.

Při výběru parního čističe si musíme zodpovědět několik jednoduchých otázek, které nám při výběru velmi pomohou.

K jakému účelu budeme parní čistič používat?

Nejdůležitější parametry při výběru parních čističů jsou:

  • účel - na jaké povrchy parní čistič potřebujeme,
  • objem, hmotnost, velikost - v jakém prostoru se budeme s čističem pohybovat,
  • manipulace - malé nebo velké prostory?

Vybíráme stroj k čištění malých ploch v koupelnách, na toaletách, k čištění spár a sanitaci? To se nám bude hodit menší multifunkční parní stroj s odsáváním. Splní funkci, má vysoký výkon a v malých prostorech je praktičtější. Multifunkční parní stroj se bude hodit úklidové firmě, která ho využívá k úklidu různých prostorů. Tyto stroje mají i příslušenství k vysávání prachu, povrchů a tekutin, nástavce na čištění koberců, stěrky na sklo a štěrbinové trubice.

Automax Group nabízí:

Budeme parní čistič používat pro průmyslové čištění na velké plochy? V tomto případě se vyplatí pořídit velký parní stroj s vysokým výkonem a nádržkou nebo s kontinuálním zásobováním vody. Tyto parní čističe využijeme při úklidu velkých ploch, bazénů nebo ve velkých objektech.

Do parních čističů je možné přidávat detergenty a desinfekce k zvýšení čisticího účinku.

Na trhu jsou i parní čističe s přisáváním jemného písku, které nám pomohou zbavit se například graffiti.

V nabídce Automax Group jsou:

Jaký výkon parního přístroje?

Při výkonu parního stroje je rozhodující teplota a množství páry. Malé multifunkční stroje vytváří páru o teplotě 150 - 160°C. Během hodiny vyrobí parní čistič asi 5 kg páry. Průmyslové parní čističe pro čištění velkých ploch jsou výkonější, za hodinu vyprodukují až 40 kg páry o teplotě 175 °C a tlaku 10 bar. Tlak je důležitý, ale nikoliv rozhodující. Je však jasné, že 10 barů už znamená vysoký mycí účinek!

Potřebujete poradit s výběrem?

Neváhejte a obraťte se na naše obchodní zástupce, kteří Vám pomohou s výběrem a zodpoví veškeré Vaše dotazy. Napište nám a my se Vám ozveme.

Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás