Co je polish na sklo

Autochemie

Polish na sklo je speciálně navržený výrobek, který dokáže leštit sklo. Běžná leštící pasta není dostatečně tvrdá, ale polish na sklo dokáže tento problém vyřešit.

Proč používat polish na sklo (Vitreo)

Sklo je měkčí, než si možná myslíte. Poškodí ho odlétající kamínky odhozené autem před vámi, stěrače pohybující se po okně nebo škrábání ledu v zimě. Tyto škrábance, které způsobí tyto jevy, se velmi těžko odstraňují. Běžná leštěnka není dostatečně drsná a silná, aby sklo vyleštila. Speciální leštěnka na sklo je složena z jiných složek a má na sklo mnohem větší účinek. Leštění skla je také velmi účinný způsob hloubkového čištění skla. To velmi pomůže při přípravě na následnou ochranu okna buď ve formě povlaku nebo v podobě ochranné PPF fólie.

Realistická očekávání

Někteří lidé si myslí, že na skle mohou mít stejný výsledek jako na laku. Ale není tomu tak. Odstranění škrábance se provádí tak, že se odstraní tolik laku, kolik je hloubka škrábance. U skla by to však znamenalo, že musíte odstranit několik mikronů. A to vyžaduje velké úsilí. Nebylo by reálné očekávat, že budete mít dokonalé okno. Možná se vám podaří zmenšit viditelnost škrábanců po stěračích, ale ty se odstranit nepodaří. Pokud máte hluboký škrábanec nebo hlubokou nedokonalost, nepodaří se vám ji odstranit, nanejvýš ji učiníte méně viditelnou. Jen proto, že existuje leštidlo na sklo, neočekávejte příliš mnoho. Výsledkem bude zpravidla to, že jste věci učinili méně nápadnými, ale neodstranili je.

Co se může pokazit

Při leštění skla budete potřebovat rotační leštičku a dostatek zkušeností. Při leštění skla vzniká teplo a příliš velké teplo může způsobit prasknutí skla. Na sklo je také třeba vyvíjet tlak a příliš velký tlak může sklo také rozbít. Příliš dlouhé působení a příliš velký tlak v jednom určitém bodě může potenciálně vést k mírnému ohnutí skla. Nebude to příliš velké, ale v některých velmi extrémních případech to může být patrné. Ale i v takovém případě bude velmi mírné a patrné jen za určitých okolností.

Vitreo

S naším přípravkem Vitreo dokážete vyleštit poškození okna (popsáno výše). Kdy Vitreo použijete nejčastěji? Při přípravě okna na následnou ochranu. Aplikace může být strojní nebo ruční. Nezapomeňte na dostatečnou lubrikaci, se kterou Vám hravě pomůže Lubrifica. Vitreo z povrchu hravě odstraní veškeré kontaminanty včetně waterspotů, které by jinak snižovaly trvanlivost následně nanesené ochrany. Nevíte si rady? Napište nám a rádi Vám poradíme s aplikací.