Co je předmytí (Pre-Wash)

Autochemie

Předmytí lze provést za účelem uvolnění nečistot a špíny před zahájením mytí vozu. To znamená, že budete muset odstranit mnohem méně nečistot. Výsledkem je čistší oplachová voda, méně častá potřeba oplachování rukavice a menší potřeba mechanického čištění.

Proč předmytí

Vozidlo může být pokryto špínou a nečistotami, což znamená, že je třeba povrch vyčistit. Při mytí vozidla odstraňujete nečistoty a špínu z povrchu vozidla prostřednictvím mycí rukavice. To se provádí prostřednictvím mechanického čištění. Přestože správným způsobem mytí snižujete riziko vzniku nedokonalostí povrchu, stále nejste bez rizika. Jakákoli forma mechanického čištění bude vždy spojena s malým rizikem. Pokud je povrch více znečištěný, riziko se zvyšuje. Předmytí odstraní velkou část nečistot a špíny bez nutnosti mechanického čištění. Předmytí bohužel není dostatečně silné, aby povrch zcela vyčistilo, takže je stále zapotřebí určité mechanické mytí.

Sněhová pěna

Sněhová pěna je velmi rozšířenou formou předmytí. Její aplikace je poměrně jednoduchá a vyžaduje pouze vapku a zpěňovač. Nanáší se na vozidlo, nechá se několik minut působit a poté se opláchne. Po opláchnutí sněhové pěny můžete vozidlo normálně umýt rukavicí nebo podobným prostředkem.

Ruční zpěňovač

V případě, že chybí vybavení pro aplikaci sněhové pěny nebo existují důvody, proč nelze použít tlakovou myčku, lze použít ruční zpěňovač. Tato pumpa má zásobník na vodu a sněhovou pěnu, rukojeť pumpy a větší stříkací trysku. Nádrž se čerpá plná vzduchu, když je dostatečný tlak, lze směs sněhové pěny a vody protlačit tryskou a vytvořit pěnu. Tento způsob napěnění je obecně o něco méně účinný, ale může být dobrou volbou, pokud nelze použít tlakovou myčku.

TFR

Odstraňovač dopravního filmu je silný čisticí prostředek, podobný mycímu prostředku pro nákladní automobily, ale v menší formě. Může být také navržen tak, aby fungoval na určitý typ nečistot a/nebo špíny, což znamená, že může být bezpečný pro určité materiály. Většina TFR je poměrně silná a buď vaši formu ochrany odstraní, nebo ji negativně ovlivní. Při čištění je však velmi účinný.

Po předmytí

Ať už používáte jakoukoli formu předmytí, nebude stačit k úplnému odstranění všech forem nečistot nebo špíny na povrchu. Téměř vždy je nutné mechanické čištění, aby byl povrch dokonale čistý. Následovat může buď běžné mytí, nebo kompletní detailní čištění (mytí, clay, dekontaminace, leštění a ochrana). Předmytí učinilo mytí bezpečnějším, ale jeho proces není kompletní.

Vždy záleží jaký druh pre-washe použijeme. V nabídce Labocosmetica je k dispozici Primus, který má širokou škálu použití dle naředění. Bavíme se stále o předmytí vozidla před mechanickým čištěním, Primus 3ph dokonale vymyje povrch laku, který je připraven na další krok mytí.