Jak funguje bezkontaktní mycí centrum mimo hlavní dopravní komunikaci?

Mycí linky a boxy

Může být ziskové bezkontaktní mycí centrum, které stojí mimo hlavní dopravní komunikaci? V Jihlavě jsme postavili samoobslužné mycí centrum First Stop pod přípojkou na dálnici D1. Centrum vyrostlo na kraji města přímo u řeky Jihlavy? A jak se jim daří? Velmi dobře!

Úkolem AutoMaxu bylo maximalizovat návštěvnost a postavit poutavé bezkontaktní mycí centrum, kam se budou zákazníci rádi vracet, ačkoliv není na hlavním tahu nebo v blízkosti nějakého obchodního centra.

Jednatel firmy Apl Cars Patrik Linhart, který v Jihlavě provozuje pneuservis, autoservis, rychloservis a ruční mytí vozidel spolupracuje s naší společností již mnoho let. Jak sám říká: „Bezkontaktní mytí začíná být velkým trendem, rozhodli jsme se rozšířit naše aktivity také o tuto službu."

Jak vybírali pozemek

Ze začátku si v Apl vytipovali několik pozemků. Když se rozhodli pro spolupráci s námi, přizvali nás k posouzení vybraných lokalit. Volba nakonec padla na místo pod přivaděčem k dálnici D1 přímo u řeky Jihlavy. Mycí centrum stojí vedle cyklostezky, takže ji využívají i cyklisté pro mytí kol. Příjezdová cesta k mycímu centru je dostatečně dlouhá a do boxů je vidět, řidiči tak hned zjistí, jaká je obsazenost boxů.

Pozemek má firma pronajatý na 15 let, a protože nájem v této lokalitě není nejnižší, museli jsme společně propočítat návratnost investice. Jednatel společnosti Apl pracuje v oboru přes 20 let, jeho jméno je v Jihlavě zaběhlé a zákazníci si jej spojují s automobily. I proto je jednodušší vstupovat na trh s novým produktem.

Samo jméno ale nestačí! Jednatel firmy vsadil na kvalitu instalovaných mycích technologií, které zaručí zákazníkům vysokou kvalitu mytí, která je nesrovnatelně vyšší než v okolních mycích centrech. A právě vysoká kvalita mytí je pro zákazníky natolik lákavá, že jim nevadí zajet se svým automobilem na kraj města, aby si své auto kvalitně umyli.

Nabídka mycího centra

Bezkontaktní mycí centrum v Jihlavě je otevřené non-stop. Ve špičkách je přítomná i obsluha, která řidičům-začátečníkům ochotně pomůže s výběrem mycích programů a s manipulací. To využívají zejména řidičky.

Nabízí čtyři samoobslužné boxy s výškou 3,10 m, mycí plochou 5x6 m z podlahových panelů s integrovaným topením a podlahovými rošty rozměru čtyři krát jeden metr.

Čtyři boxy nabízí tyto programy:

  • chemické předmytí nízkým tlakem,
  • aktivní pěnu,
  • práškové mytí s šamponem,
  • oplach vodou,
  • voskování,
  • oplach do vysokého lesku demineralizovanou vodou
  • jeden z boxů, kromě standardních programů, poskytuje ještě mytí podvozku, a pro silně znečištěná vozidla i mytí kartáčem.

Právě kvalita a různorodost programů je to, co zákazníky láká a oni se vrací zpět. Polovina úspěchu je kvalitní autochemie. V tomto mycím centru sází na chemii MA-FRA, kterou jim dodávají naši obchodníci a technici zajistili optimální nastavení chemie.

Bezkontaktní mycí centrum je vybaveno také samoobslužnou zónou pro čištění interiéru, kde si zákazníci mohou vysát interiér a vyprat koberečky. Pračka na gumové a textilní koberečky je velkým hitem, mechanické rotační válce vyčistí špínu a čistá studená voda je umyje.

Výhodou pro zákazníky je platba mincemi, ale i platební kartou. Firemní zákazníci si mohou výhodně nabíjet tokeny a získávat slevy na další mytí. Cena mytí se odvíjí od znečištění vozidla a také zručnosti zákazníků.

Chcete také postavit podobné mycí centrum? Kontaktujte nás a domluvíme podrobnosti!

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás