Jak je důležité optimální nastavení čisticí chemie v automyčkách

Mycí linky a boxy

Mycí centra, automyčky, se staly nepostradatelnou součástí života mnoha řidičů. Aby se řidiči vraceli právě do vašeho mycího centra, musí být spokojeni s kvalitou mytí.   

Každý majitel automyčky ví, že kvalitní čisticí chemie hraje klíčovou roli v dosažení očekávaných výsledků. V tomto článku se podíváme na to, jak je správně nastavena čisticí chemie v automyčkách, proč je to tak důležité a jak to děláme my v AutoMaxu.

Nastavení čisticí chemie v automyčkách

Automyčky ať už portálové, tunelové nebo mycí boxy, využívají složitý systém čistících látek, které jsou aplikovány na povrch vozidla, aby odstranily nečistoty, skvrny a nežádoucí materiály.

Čisticí chemii v automyčce dávkují čerpadla. Ta chemii odměřují tak, aby vůz dokonale umyla a navoskovala a zároveň, aby šetřila provozní náklady provozovatele.

Naši technici z AutoMaxu v mycích centrech nastavují mycí chemii MA-FRA, která patří mezi špičku autokosmetiky a čisticí chemie na světě. Díky tomu, že AutoMax je oficiálním dovozcem a distributorem chemie MA-FRA pro Českou republiku, funguje spolupráce a dodání do mycích center velmi rychle a precizně.

Právě špičková mycí chemie ve vašem mycím centru uspokojí i ty nejnáročnější řidiče a zároveň neudělá díru do vašeho rozpočtu.

Důležitost správného nastavení čisticí chemie:

  • Kvalitní výsledky – použití vhodné čisticí chemie zajišťuje efektivní odstranění nečistot a skvrn a vede ke spokojeným zákazníkům, kteří se do mycího centra pravidelně vrací.
  • Ochrana povrchu – nesprávná chemie nebo příliš agresivní látky mohou poškodit lakovou vrstvu vozidla nebo další povrchy a tím můžete ztratit své zákazníky.
  • Spotřeba vody – optimálně nastavená čisticí chemie může snížit spotřebu vody, protože účinnější čištění vyžaduje méně opakování postupů.
  • Snížení nákladů – efektivní použití čisticí chemie snižuje náklady na provoz myčky tím, že minimalizuje spotřebu čisticích prostředků.

Nastavení mycí chemie je součástí pravidelného záručního a pozáručního servisu vaší automyčky.

čistící chemie


Výhody správně nastavené čisticí chemie

Díky pravidelnému servisu a optimálnímu nastavení čisticí chemie ve vaší automyčce proměníte své mycí centrum na ziskové a nejen to.

  • Úspora času – kvalitní čisticí chemie zkracuje dobu potřebnou k umytí vozidla, což zvýší váš obrat a především spokojenost zákazníků.
  • Bezkonkurenční mycí výsledky – správně zvolená chemie zajistí, že vozidlo bude skutečně čisté a lesklé, což zákazníci ocení a vám vytváří konkurenční výhodu.
  • Ochrana životního prostředí – efektivní čisticí chemie snižuje použití nebezpečných látek a také minimalizuje negativní dopad na životní prostředí.

Kvalitní čisticí chemie se může zdát nákladnější než levné alternativy a mnozí provozovatelé se obávají, že zvýší provozní náklady myčky. Opak je pravdou. V dlouhodobém horizontu vám značková kvalitní autochemie přiláká více zákazníků, kteří se do vašeho mycího centra budou opakovaně vracet.

čistící chemie

Jak to děláme v AutoMax? Umývat za draho umí každý

Zákazníci, kteří staví mycí centra s AutoMax mají k dispozici technologa, který optimalizuje čisticí chemii.

Když se myčka spouští do zkušebního provozu, naši technici monitorují kvalitu mytí, spotřebu čisticí chemie a vody. Vše ladí tak, aby byla kvalita mytí efektivní a provozní náklady výhodné pro provozovatele. Protože za draho umí umývat každý, ale optimální nastavení provozních nákladů na čisticí chemii je tak trochu alchymie, kterou ale naši technologové mají v malíku.

Spotřeba čisticí chemie v mycím centru se mění v průběhu ročních období. Jiné je nastavení v zimě, jiné v létě. Proto v rámci záručního servisu naši technici pravidelně dvakrát ročně navštěvují mycí centra, aby zkontrolovali jak kvalitu, tak spotřebu.

Nespornou výhodou je také propojení zelené a modré divize AutoMax, první má na starosti autochemii a autodoplňky, druhá pak staví mycí centra. Obchodníci s čisticí chemií a autokosmetikou většinou navštěvují mycí centra častěji, a tak mohou vychytat chyby a upozornit technology na další návštěvu vaší automyčky.

Odběratelům autokosmetiky a chemie měříme spotřebu i po dvouleté záruce.

Správné nastavení čisticí chemie v automyčkách je zásadní pro dosažení kvalitních výsledků čištění, ochranu povrchů vozidla a minimalizaci negativního dopadu na životní prostředí.

Přestože to může vyžadovat investici do vyšší kvality čisticí chemie a pečlivého testování, přínosy v podobě spokojených zákazníků, úspory času a snížení spotřeby vody jsou v dlouhodobém horizontu velmi cenné. Správně nastavená čisticí chemie může zlepšit provoz myčky a zajistit dlouhodobý úspěch tohoto podnikání.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás