Jak jsme stavěli mycí centrum v Dačicích

Mycí linky a boxy

Stále populárnější je bezkontaktní mytí vozů. Moderní způsob mytí, které je šetrné k našim automobilům a výsledný efekt je dokonalý. Non-stop provoz samoobslužných mycích center zajistí stálý přísun zákazníků. Jak se staví takové mycí centrum? Pojďme si projít hezky popořádku, jak probíhá stavba.

S přípravou podkladů pro vyjednání stavebního povolení k samoobslužnému mycímu centru v Dačicích jsme začali v roce 2016. V září roku 2017 jsme získali veškerá potřebná povolení a mohlo se začít s výstavbou, samotná výstavba trvala tři měsíce a na sklonku roku 2017 jsme stavbu předali majiteli, ihned od začátku generuje zisk.

Tato bezkontaktní myčka nabízí samoobslužné mytí vozů s programy chemického předmytí, mytí šamponem s mikropráškem, mytí kartáčem, oplach čistou vodou, voskování, závěrečný oplach do lesku (osmotickou vodou). Skladbu programů si vybral pan majitel sám. Služby doplnil měničkou na mince, pračkou koberců, vysavačem, klepačem koberečků a kompresorem. Třešničkou na dortu pro spokojené zákazníky už je jen kávový a nápojový automat, free wi-fi a toalety.

Jak se staví sen?

Tedy vlastně samoobslužné mycí centrum? Nejdůležitější je správný výběr pozemku. S tím vám poradí obchodní zástupci AutoMax Group, kteří nejen připraví cenovou nabídku, ale také zajistí veškerou projektovou dokumentaci.

Pak nastává úřednické kolečko ohledně stavebního povolení, vyjádření vodohospodářů a odboru dopravy. Co všechno musíte zařídit ještě před prvním výkopem najdete v našem článku Samoobslužné mycí boxy, aneb co je důležité vědět, než začnete s jejich výstavbou.

Když už máte všechna povolení v kapse a jsou zavedeny inženýrské sítě, může se začít s výstavbou. Tato fáze už není tak časově náročná jako zařizování na úřadech. Výstavba samoobslužného mycího centra je otázkou cca 3 měsíců.

Napište si o nezávaznou kalkulaci!


Základní stavební kámen

AutoMax Group zajišťuje dodávku mycích center od návrhu, přes projektovou dokumentaci až po výstavbu. Jak to vypadá? Jednoduše, mrkněte na video z Dačic.


V případě mycích center pokládáme prefabrikované zemní panely. V těch jsou zabudovány rozvody pro vytápění teplou vodou a jsou v nich prostupy pro kabeláž a rozvody systému zimního recyklu. Součástí metr hlubokých panelů jsou i sběrné žlaby, které zachytávají hrubé nečistoty z mytí. Samozřejmostí jsou krycí rošty žlabů.

Oproti monolitické desce, je u prefabrikovaných panelů časová výhoda. Jedná se o tzv. suchou montáž, je možné ji provádět během celého roku.

Technologie a čistírny odpadních vod

Když jsou zabudovány zemní panely, přichází na řadu instalace čistírny odpadních vod, dodávka mycích technologií, včetně technické místnosti, a zastřešení mycích boxů.

AutoMax Group nabízí komplexní řešení čištění odpadních vod (ČOV) chemickou nebo biologickou cestou. Dodávky ČOV obsahují:

  • sedimentační i zásobní nádrže,
  • doplňkové uhlíkové filtry,
  • dezinfekce vyčištěné odpadní vody ozonizací.

Čistírny nejsou vždy nutnou součástí dodávky, záleží na místně příslušném vodohospodářském úřadu, zda rozhodne, že pro vypouštění odpadních vod do kanalizace vyžaduje jejich přečištění.

Napište si o nezávaznou kalkulaci!

Technologie bezkontaktních mycích boxů dodáváme od společnosti MIX S.r.l. Italové, kteří jsou jedničkou v oboru si zakládají na prémiových technologiích a atraktivním designu a ještě k tomu dbají na ekologickou udržitelnost. AutoMax Group je výhradním dodavatelem této společnosti v České republice.

A to všechno musí pod střechu!

Montujeme modulární systémy, které se skládají z ocelové žárově pozinkované konstrukce, střechy a příček. Střechu sestavujeme buď ze sendvičových panelů s PU jádrem nebo z pozinkovaných profilovaných plechů. Příčky mycích boxů tvoří tvrzené sklo nebo sendvičové PU panely.

Doplňkové služby

Ve správném mycím centru si zákazník vypulíruje celý vůz, zvenku i zevnitř. Proto vám AutoMax Group nabízí do vašeho mycího centra i doplňkové technologie jako:

  • výkonné vysavače pro jedno nebo dvě stání,
  • kompresor,
  • pračku koberečků a tepovací stroje,
  • výdejníky chemických produktů (leštěnka palubní desky, leštěnka skla, černidlo na pneumatiky),
  • výdejníky ubrousků, tekutiny do ostřikovačů a další.

Samoobslužné mycí boxy od AutoMaxu nabízí mnoho výhod a služeb, které vám budou generovat zisk. Součástí naší nabídky je i vlastní servisní tým a služby chemického technologa, který vám pomůže nastavit spotřebu chemie.

Kontaktujte naše obchodní zástupce ještě dnes a začněte stavět!


Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás