Jak se zbavit zamlžených oken

Autochemie

Víte, co nejvíc štve řidiče v těchto sychravých dnech? Schválně zkuste si odpovědět. Představte si, že automobilky si udělaly průzkum, ze kterého vyplynulo, že jsou to zamlžená okna. Je to trefa? Za nás rozhodně! Není nic horšího, než ráno nastoupit do auta, pospíchat do práce a mít zafuněná okna. Pomoci může Coyote Odmlžovač skel. Ale pojďme na to pěkně od začátku.

Jak se zbavit vlhkosti v autě

V zimě dosáhne vzduch 100% vlhkosti velmi rychle a začne kondenzovat hlavně na skle. A to jsou ta zamlžená okna, kvůli kterým nemůžeme hned vyrazit.

Vlhkosti v autě nezabráníme úplně, ale můžeme tomu trochu pomoci. Zdrojů vlhkosti je spousta. Navlhlé koberečky, sedačky, rozvody klimatizace nebo topení. Stačí nechat v autě mokrý deštník, nebo tašku zpoceného oblečení z posilovny a vlhkost se zvedá.

Nebo takový kabinový (pylový) filtr. Přes ten proudí do vozu venkovní vzduch. Sice obsahuje aktivní černé uhlí, které absorbuje vlhkost a eliminuje pachy, ale jeho životnost je tak rok. Po skončení své aktivní životnosti začíná propouštět jak pachy, tak vlhkost. Schválně ruku na srdce, kdy jste jej měnili?

Dbejte na to, aby se ve voze vlhkost nedržela zbytečně dlouho. To je první krok k úspěchu!

A ještě pár kuriozních rad na to, abyste se zbavili vlhkosti v autě. Do staré ponožky dejte stelivo pro kočky, tzv. kočkolit, nebo si někde schovejte rýži ve varných sáčcích. Jste-li sběratelé, nasbírejte dostatečné množství takových těch malých pytlíčků s kuličkami, co se dávají třeba do krabic od bot, a také je rozmístěte v autě.

Aby se okna nemlžila

V životě si vždy můžeme vybrat, jednoduchou nebo složitou cestu. Zkuste si to pro jednou zjednodušit a použít Coyote Odmlžovač skel.

Je to přípravek, který zabraňuje zamlžování skel. Užijete ho nejen v autě, ale i v domácnosti. Ošetřená skla jsou průzračná a nekondenzuje se na nich vlhkost a tím pádem se nemlží. Stačí nastříkat a rozetřít suchou utěrkou z mikrovlákna. Mrkněte na naši Coyote detailerku ve videu:

Pokud by i tento způsob byl pro vás moc, tak pro ty línější z nás, nabízí ještě Coyote utěrky proti zamlžování. Ty vytváří na povrchu okna ochranný film a ten zabraňuje zamlžování. Použít se dají nejen v autě, ale třeba i v koupelně na zrcadla.

Pokud jste zastánci babských rad, tak těch je internet plný. Aby se okna nezamlžovala, tak někteří borci ošetřují okna auta pěnou na holení, nebo zubní pastou. Ti odvážnější leští okna technickým lihem nebo benzínem. A staromilci, kteří dají na radu babiček, potřou okna rozpůleným jablkem nebo bramborou a pak utěrkou vyleští do sucha.


A jak tedy po ránu?

Když se na všechny naše rady vykašlete, tak ráno, až nastoupíte do auta, zapněte klimatizaci. Vypněte vnitřní oběh vzduchu, aby cirkuloval suchý vzduch zvenku, otevřete trochu okna a dejte topení naplno. Skla se vám odmlží rychleji. Sice ne tak rychle jako když jsou ošetřené Coyote odmlžovačem, ale přece. Rozhodně nevyjíždějte dřív, než budou okna čistá. Žádné malé průhledy jako v tanku, bezpečnost především!

Nebo přece jen zkuste Coyote Odmlžovač skel a mějte klidná rána a nezamlžená okna!