Jak si vybrat průmyslový a profesionální vysavač

Úklidová technika

Průmyslové a profesionální vysavače jsou skvělým pomocníkem při úklidu dílny, průmyslové haly a využijete je i na profesionální úklid hotelu, prodejny nebo zdravotnického zařízení.

Průmyslové a profesionální vysavače jsou určené na suché nebo mokré vysávání.

Průmyslové vysavače vysají různé materiály od jemného prachu, pevných nečistot, hoblin, špon přes stavební suť až po kapaliny, oleje a emulze.

Profesionální vysavače ocení především úklidové firmy, které zajišťují úklid v různých prostředích. Jsou také určené na suché i mokré vysávání. Hodí se při úklidu kancelářských prostorů, v komerčních budovách, zdravotnických zařízeních nebo školách.

Od klasických vysavačů se profesionální a průmyslové vysavače liší nejen konstrukcí, ale především velkou filtrační plochou a výkonem sacího motoru.

Jak vybrat ten správný vysavač

Při výběru průmyslového nebo profesionálního vysavače je nutné si ujasnit několik skutečností:

  • Jak často budete vysavač používat – pro běžné, velmi časté nebo dokonce kontinuální vysávání?
  • V jakém prostředí vysáváte – stavba, komerční prostory, dílna nebo speciální provozy s rizikem výbuchu?
  • Jaké nečistoty nejčastěji vysáváte – suché, kapalné nečistoty nebo obojí?

Nejdůležitějšími parametry při výběru průmyslového vysavače jsou podtlak, průtok vzduchu, celkový příkon, plocha filtru a velikost odpadní nádoby.

Měli byste také zohlednit váhu stroje, aby se vám s ním v provozu dobře manipulovalo. Důležitý je také objem sběrné nádoby, při častém nebo kontinuální vysávání vybírejte co největší objem nádoby.

Průmyslové vysavače do dílny i průmyslové haly

Průmyslový vysavač využijete na stavbě, v dílně nebo v průmyslové hale, ale také v nepřetržitém provozu, kdy potřebujete kontinuálně vysávat suché nebo mokré nečistoty. Tyto vysavače jsou vhodné i pro úklid komerčních prostorů, kde je nutný častý úklid velkých ploch.

Průmyslový vysavač, který se ale hodí na stavbu, vám neudělá stejnou službu při úklidu komerčních prostorů.

Filtrace

Průmyslové vysavače se vyznačují velkou filtrační plochou, u některých to může být až 7 m2. Filtry těchto profesionálních průmyslových vysavačů jsou skládané, mají kapsy, které zvyšují úroveň filtrace.

Čištění filtrů u průmyslových vysavačů je buď poloautomatické, nebo automatické. Při poloautomatickém čištění filtru vás indikátor na ovládání upozorní, že musíte vyčistit filtr. U automatického oklepu filtru se o nic starat nemusíte, protože stroj v pravidelných intervalech filtr vyčistí.

Podtlak a průtok vzduchu

Při výběru průmyslového vysavače se vždy zaměřte na podtlak a průtok vzduch. V prostředí, kde vysáváte především prach a lehké nečistoty, se zaměřte na vysoký průtok vzduchu. U průmyslových vysavačů se průtok vzduchu pohybuje v rozmezí od 300 m3/h do 8 000 m3/h.

Na stavbu nebo do dílny si naopak pořiďte průmyslový vysavač s dostatečným podtlakem tak, aby mohl vysávat i těžší materiál.

Jednofázové a třífázové vysavače

V naší nabídce najdete jednofázové průmyslové vysavače pro běžný provoz a úklid. Třífázové průmyslové vysavače jsou určené do náročného průmyslového prostředí, kde je nutné kontinuální vysávání.

Některé průmyslové vysavače jsou uzpůsobeny i pro vysávání v prostorách se zvýšeným rizikem exploze. Tyto vysavače pro speciální provozy se hodí především do zemědělských provozů, kde se zpracovává mouka, škrob nebo cukr, ale i do textilního průmyslu nebo tam, kde se zpracovávají kovy a uhlí.

Konstrukce průmyslových vysavačů se vyznačuje svou robustností, ale také snadnou manipulací. Konstrukce je uzpůsobena náročnému prostředí, ve kterém se průmyslové vysavače používají.

Průmyslové vysavače jsou testovány a musí splňovat přísné podmínky evropských norem a jsou certifikovány dle ATEX a TYPE 22.

Profesionální vysavače

Profesionální vysavače mají velmi kvalitní filtraci oproti běžným domácím vysavačům, jsou vybaveny i HEPA filtry, které zachycují nejjemnější částice jako je prach, pyl, plísně nebo roztoči.

Mají bytelnou konstrukci, která je nárazuvzdorná, nicméně jsou velmi dobře manipulovatelné. Vysavače jsou vybaveny 1-3 odhlučněnými motory a jsou velmi tiché a kompaktní. Využijete je při úklidu kanceláří, hotelů a dalších komerčních prostorů.

V nabídce úklidové techniky AutoMax nabízíme průmyslové a profesionální vysavače od společností Lavor Pro, IPC, Kevac a Coynco. Parametry si můžete vyfiltrovat v našem e-shopu.

Potřebujete pomoci s výběrem? Neváhejte a kontaktujte nás!

Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás