Jak vyčistit motor staršího automobilu

Autochemie

Staráte se o svého motorového miláčka a pravidelně čistíte a leštíte exteriér? Máte voňavý a vymazlený interiér svého vozu? A mrknete občas i pod kapotu? Čistíte motor? Prostor pod haubnou je chráněn jen ze shora a veškerá špína ze silnic se usazuje na motoru a ostatních komponentách. U starších automobilů, kde ještě není vše zakryté plasty, je v prostoru motoru spousta prohlubní a zákoutí, kde se špína drží zuby nehty. Zkuste si vyčistit motor. S Coyote čističem motorů je to jako vždy easy.

Motor bychom měli čistit, když je chladný. Je to logické, na horkém motoru by se přípravek a voda mohla kondenzovat a napáchat pěknou neplechu.

Krok 1: Všechno si připravte a zbavte se velkých nečistot

Otevřete kapotu a zbavte se všech větších nečistot, jako jsou listy, větvičky nebo jehličí. Můžete použít i vysavač nebo fukar. Jen pozor na to, ať si neodřete plasty a něco omylem neodpojíte.

Zkontrolujte si, že máte zavřená všechna víčka na kapaliny. Motorový olej, nádobka brzdové kapaliny, nádoba na vodu do ostřikovačů, servo a tak dále, vždyť to znáte.

Vyndejte baterii, nebo odpojte alespoň oba kontakty, pokud se k baterce nedostanete. Voda je prevít a nechcete, aby došlo ke zkratu.

Krok 2: Aplikujte čistič motoru

Začněte pěkně od shora, nejprve očistěte kapotu přípravkem, který je k tomu určený. Pak už se můžete vrhnout na čištění motoru a ostatních strojních součástí.

Nehrajte si na hrdiny a používejte ochranné pomůcky, jako jsou rukavice, popřípadě i ochranné brýle. Přeci jen přípravky mohou vyvolat alergické reakce, takže bezpečnost na prvním místě.

Láhev přípravku Coyote čistič motorů před použitím protřepejte. Přípravek se nanáší pomocí praktického mechanického rozprašovače. Aplikujte na motor a nechte chvíli působit.

Coyote čistič motorů je silný a účinný prostředek na čištění motorů. Bezvadně a rychle odstraní oleje, tuky a veškeré nečistoty z povrchu. Je biologicky odbouratelný, což je fajn. Bacha ale! Coyote čistič motorů nepatří na karoserii a na hliníkové části vozu, dlouhodobá interakce s těmito materiály by je mohla poškodit. Dejte proto při aplikaci přípravku pozor, že jej nanášíte jen tam, kam patří.

Krok 3: Opláchněte motor vodou

Omyjte pořádně přípravek z motoru vodou, ale buďte opatrní, moc vody škodí. Můžete použít i tlakovou myčku, tlak vody by však neměl být moc vysoký. Wapka by mohla ve finále nadělat víc škody než užitku.

Krok 4: Usušte motor a ostatní komponenty

A máte skoro hotovo! Nakonec motor ještě osušte, nejlépe utěrkou z mikrovlákna. Ta odstraní zbytky nečistot a vysuší vodu i z těžko dostupných prohlubní.

Čištění motoru s Coyote čistič motorů je vážně hračka a výsledek je vidět na první pohled.

I když je to málo pravděpodobné, tak pokud byste náhodou přípravek požili, vypláchněte ústa, ale nevyvolávejte zvracení! A volejte lékaře nebo toxikologické informační středisko.

V případě zasažení pokožky nebo očí místo opláchněte vodou, když budou potíže přetrvávat tak volejte lékaře.

Jak na novější modely?

Máte novější model vozu a vše je již zakryté plastovými kryty? Do odkrývání platů se v tomto případě nepouštějte! Můžete ale očistit viditelné plastové části a použít Coyote Aktivní čistič plastů interiéru. I když je určen primárně do interiéru, v tomto případě bude dobrým pomocníkem, zbaví plastové části prachu a mastných skvrn.

A kdo chce mít motor dokonale čistý, tak neváhejte a navštivte některou ze specializovaných myček, která používá chemii Ma-Fra. S klidným srdcem vám můžeme doporučit i detailery používající přípravky Labocosmetica.