Komplexní mytí vozidel v Davocar Olbramovice

Mycí linky a boxy

Tak tohle byla výzva! V Olbramovicích jsme postavili jedinečné mycí centrum Davo Wash, které je součástí komplexu Davocar. To nabízí prodej a nákup automobilů, tankování, dobíjení elektromobilů a komplexní mycí služby.

Nejmodernější mycí centrum v Čechách sídlí v Olbramovicích na Benešovsku a můžete v něm vyzkoušet, jak portálovou a tunelovou mycí linku, tak samoobslužné mycí boxy, nabízí i kompletní ruční čištění vozu. Samozřejmostí je zastřešená samoobslužná čisticí zóna pro ty, kteří si svůj vůz chtějí vypulírovat sami.

Byla to výzva!

V Davocar požadovali vytvořit nabídku pro mytí jakéhokoliv typu vozidla pro interní potřebu - na přilehlé ploše o rozloze 80 000m2 nabízí až 1400 vozů k prodeji.

Pro koncové zákazníky pak bylo cílem poskytnout všechny alternativy mytí, tak aby zákazník nemusel čekat a mohl si vybrat. Dalším požadavkem byla krytá čisticí zóna pro kompletní vyčištění interiéru vozidla.

Navrhli jsme čtyři bezkontaktní samoobslužné mycí boxy ručního mytí, které jsou doplněny unikátní tunelovou mycí linkou EVO 360 a zároveň má zákazník k dispozici portálovou mycí linky FLY s maximální mycí výškou 3,0 m.

Tunelová mycí linka

V tunelové mycí lince se protočí až 60 vozidel za hodinu, v tunelu lze umýt až 5 vozidel najednou. Dlouhé čekání tedy v Davo wash nehrozí. Automobil se posouvá dopravníkem celým tunelem od první fáze mytí až po sušení vozidla. Celý proces mytí kontroluje obsluha myčky.

Designová skleněná tunelová automyčka má speciální kartáče CARLITE, které jsou vyrobené z unikátního pěnového materiálu. O lak svého plechového mazlíčka se tak řidiči nemusí obávat. Průtahová myčka nabízí čtyři programy ve finančním rozmezí 150-350 Kč. Mycí tunel Evo 360 používá dvojí sušení.

Portálová automyčka

Když se náhodou stane, že je u tunelové myčky fronta, mohou motoristé využít portálové mytí s mycí linkou FLY. Vejdou se do ní vozidla s výškou do 3 m. V portálové automyčce nabízí – chemické předmytí, boční vysokotlaké mytí, celkové vysokotlaké mytí, aktivní pěnu, mytí kartáči a šamponem, tlakové mytí kol, spodní mytí podvozku, voskování a nanovosk.

Bezkontaktní ruční mytí

Příznivci ručního mytí automobilů mohou využít čtyři samoobslužné mycí boxy. Tři z nich jsou zastřešené, čtvrtý nezastřešený je vhodný pro mytí dodávek. V mycích boxech nabízí mycí chemii na bází nanotechnologie, která odstraní veškeré nečistoty. Kombinují mytí šamponem a mikropráškem a pro závěrečný oplach využívají osmotickou vodu. Ta zajistí oplach do lesku a nezanechává skvrny kapek vody.

Samoobslužná čisticí zóna

Krytá čisticí zóna je vybavena 12 vysavači, antibakteriální pračkou koberečků a 4 multifunkčními přístroji, kterými si řidiči vysají interiér, vyfoukají prach z těžko dostupných prostorů. Fajnšmekři si můžou načernit i pneumatiky a součástí čisticí zóny jsou i kompresory.

Nejmodernější mycí centrum v Čechách jsme stavěli ve dvou etapách.

I etapa - mycí tunel a samoobslužné mycí boxy s čistící zónou jsme začali s investorem připravovat v roce 2015. Projekce, vyřízení legislativy, inženýring a stavební práce trvaly cca 18 měsíců, na přelomu roku 2016 a 2017 byla zahájena instalace zemních prvků a výstavba trvala celkem cca 9 měsíců. Na konci roku 2017 jsme uváděli do provozu.

II etapa - výstavba portálové XL mycí linky byla zahájena bezprostředně poté, na podzim roku 2017 a realizace vzhledem k hotové stavební přípravě trvala šest měsíců včetně instalace mycí linky do provozu bylo uvedeno na jaře roku 2018.

Chcete investovat do podobného projektu? Ozvěte se našim prodejcům, vytvoříme vám nabídku na míru.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás