Krabička zimní záchrany

Autochemie

V zimě je důležité dobře vidět, ale také být dobře viděn. Dobrý výhled to je základ, umožní jej kvalitní zimní kapalina do ostřikovačů a rozmrazovače a odmlžovače skel. A abyste byli dobře vidět i vy, chce to dobré žárovky. V každém voze by neměla chybět náhradní servisní krabička žárovek.

Umej si to - zimní kapalina do ostřikovačů

Je jasné, že letní kapalina do ostřikovačů nám v zimě bude na nic, protože až 99 % ji tvoří voda, která nám v zimě zamrzne. Hlavní funkcí letní kapaliny je odstranit ze skel hmyz, pyl a další nečistoty, se kterými se v zimě moc nesetkáme. Také vytváří na skle film, který odvádí z oken vodu při dešti.

Zimní kapaliny mají nemrznoucí vlastnosti a obsahují především ethanol nebo methanol. Ty zajistí, že kapalina netuhne ani při teplotách pod nulou. Zimní kapalina neobsahuje odmašťovací složku. 
Coyoteširokou nabídku účinných nemrznoucích kapalin, které zajistí perfektní výhled a ještě prodlužují i životnost mechaniky stěračů a působí proti poškrábání skel. Jsou k dispozici v 1 l, 3 l a 5 l balení. Balení 5 l má praktický kanystr s náhubkem, abyste zbytečně nevylévali kapalinu okolo, 3 l balení je v užitečném pytlíku, který méně zatěžuje životní prostředí. Velké firmy určitě ocení i profi balení 25 l a 200 l. Nemrznoucí kapaliny od Coyote jsou do -20 °C, -30 °C, -40 °C a profi dokonce do -80 °C.

Coyote Glykosol zimní kapalina 2 v 1, 4 l je nová technologie se samočistícím efektem. Na skle vytváří ochranný hydrofobní film, který usnadňuje odstranění nečistot.
Jako bonus ještě příjemně voní.

Každopádně v zimě je spotřeba vody do ostřikovačů opravdu velká,
tak nezapomeňte mít vždy nějaký ten kanystr v kufru.

Čistá okna zvenku i zevnitř

Kvalitní kapalina je sice fajn, ale sama o sobě dobrý výhled nezaručí, proto je nutné mít i funkční stěrače a čistá nezamlžená okna zevnitř.

Rychlou pomocí na zamrzlá okna po ránu je Coyote Rozmrazovač skel. Odstraní námrazu ze skel a světlometů, může se preventivně použít i na zámky vozidla. Stejnou službu poskytne Coyote Glykosol rozmrazovač skel se škrabkou, ta se totiž hodí vždycky.

Speciálně na zámky je pak Coyote Rozmrazovač zámků, ten rozmrazuje zámky a působí i preventivně proti zamrzání.

Jak se zbavit zamlžených oken už jsme podrobně psali tady. Pomůže Coyote Odmlžovač skel, nebo Coyote Utěrka proti zamlžování. Když jimi ošetříte okna, nekondenzuje se na nich vlhkost, nemlží se a ráno ušetříte trochu času, protože nebudete muset zdlouhavě odmlžovat okna.

Být vidět a dobře svítit! V zimě k nezaplacení. Před zimou vždy zkontrolujte zda všechna světla svítí jasně. Pokud ne, tak je vyměňte, Coyote má velký výběr žárovek. V autě vždy mějte po ruce servisní krabičku. Coyote nabízí univerzální značkové sady autožárovek a pojistek Coyote Vision 12V H4, 12V H1/H7 a 12V H7.

Co se ještě může hodit?

Rozhodně si do zimní výbavy auta přibalte startovací kabely, kdyby se vybila baterie. Hodit se bude i smetáček na sníh, protože na komunikace se nesmí dle legislativy vyjíždět se sněhovou čepicí na střeše. A samozřejmě škrabka na okna, není nic horšího než vytahovat z peněženky platební karty. Neztratí se ani teplá deka, kdybyste náhodou někde zapadli.

Představa přimrznutých dveří, nedej Bože odtrhnutí kusu gumového těsnění, když na to jdeme silou, je k pláči.
Aby nepřimrzalo gumové těsnění u dveří, můžete jej ošetřit Coyote Rubber stick. Jednoduchá aplikace tyčinkou zabrání přimrzání gumových částí především u dveří auta, ale hodí se i na různá těsnění v karavanech, lodích nebo mrazácích. Své místo si najde i v domácnosti. Látky v Rubber sticku ošetří gumové části, dodají jim pružnost a zamezí praskání gumy.

Tak krásnou zimu a bezpečnou jízdu přeje Coyote.