Čalounění v autě vyčistíte snadno a rychle

Autochemie

Známe to všichni, kdo v autě trávíme hodně času. Toužíme po co nejpříjemnějším interiéru, ale časté používání vozu sebou samozřejmě nese nutnost častého řešení pořádku a čistoty v autě. Fleky, nezničitelné skvrny a jinak zbarvená místa na čalounění sedaček v autě nechce nikdo. Řešení je celkem snadné.

Častější úklid bolí méně

Pravidelný menší úklid sedaček a koberečků v autě dokáže zázraky. Nečistoty se totiž hromadí tam, kde už nějaké jsou. Včasným odstraněním menšího nepořádku si ušetříte starosti s pozdějším úklidem mnohem většího problému.

Čalounění sedaček ve voze trpí v interiéru nejvíc, a i nejmenší flíčky jsou také nejvíc vidět. Pro rychlý a častý úklid nebo jako první pomoc při nečekané katastrofě na sedačce nabízí dnes výrobci mnoho čisticích prostředků s různým způsobem použití. Jejich společným jmenovatelem je vždycky snadnost a rychlost použití. Před každým čištěním se rozhodně vyplatí čištěnou plochu vyluxovat. Odstraníte tak největší nečistoty i usazený prach z těžko dostupných záhybů.

Snadná péče o čalounění sedaček

Pro zvlášť odolné skvrny a znečištění jsou vhodné pěnové čističe jako je například ten od firmy COYOTE. Po nastříkání na čalounění ho necháte chvíli působit. Aktivní pěna během té doby pracuje za vás. Vy si mezitím nachystáte mikrovláknový hadřík nebo houbičku, kterou pěnu rozetřete po povrchu textilie. Pak už stačí jen vyluxovat sedačku a užívat si příjemnou vanilkovou vůni, kterou COYOTE Čistič čalounění pěnový uvolňuje. A kdyby to na extra odolnou nečistotu nestačilo, zopakujte celý postup ještě jednou.

Stejně účinné čističe existují v podobě spreje. Přípravek Turtle Wax Interior 1 má v sobě zabudovaný kartáček, takže už žádný doma ani v autě nemusíte hledat. Kromě čištění dokáže také snadno pohlcovat nežádoucí pachy. Díky zabudovanému kartáčku sprej snadno aplikujete na správná místa a jemně vyčistíte. Výhodou Turtle Wax Interior 1 je jeho univerzálnost, kromě auta ho využijete i v domácnosti, kdykoliv je potřeba vyčistit textilní povrch. Pokud chcete dosáhnout ještě lepších výsledků, můžete vyzkoušet přípravek MIST na čištění interiéru. Tento přípravek je také od společnosti Turtle Wax, ale z nové profesionální řady Hybrid Solutions.


MIST


Koberečky čistěte také pravidelně

Běžný a pravidelný úklid si v autě zaslouží také koberečky na podlaze. Také jejich textilní vrstva potřebuju údržbu a čištění. Právě na ně je velmi vhodná novinka mezi čističi koberečků a rohoží POWER OUT. Nová technologie dokáže čistit koberečky hloubkově, odstraňuje zápach a rohože chrání. I extrémně odolné skvrny od kávy, oleje nebo inkoustu odstraní čistící technologie bez větších potíží. Patentovaný kartáček Micro Scrub pomůže nečistoty odstranit jemně a bez poškození povrchu. A využijete ho nejen na koberečky v autě, ale samozřejmě i na koberce v domácnosti.

Exitují také přípravky, které použijete jak na koberečky na podlaze, tak i na čalounění sedaček. Například Armor All Univerzální čistič koberců a čalounění, odstraní i tu nejodolnější nečistotu. Zároveň nepoškodí citlivější povrchy. Dokonale s ním vyčistíte nejen čalounění, ale i vinyl, gumu a plast.

Rychlý úklid pro krizové situace

Pokud máte méně času než obvykle a interiér vašeho vozu přesto potřebuje uklidit, oceníte přípravek Ošetření tkanin 3v1. Sprej vám v jednom kroku pomůže s čištěním, odstraněním bakterií, virů a plísní a s hloubkovým vyčištěním odolných skvrn. Aktivní pěna rozjasní barvy čalounění, dokáže odstranit pachy po kouření a tkaninu nejen vyčistí, ale i ochrání do budoucna. Snadné a rychlé použití tohoto spreje oceníte hlavně v případech náhlé kolize a potřeby co nejrychleji reagovat.

Špíně na sedačkách můžete předcházet

Pokud patříte k těm, kteří se kolizím snaží spíš předcházet, pomůže vám ve vaší snaze nanopřípravek IDROSTOP. Díky nanotechnologii ochrání povrch tkaniny před usazováním nečistot, odpuzuje dokonce oleje a mastnotu. Kromě toho také omezuje vliv UV záření, takže přispívá k zachování sytých barev. Využijete ho i pro impregnaci textilu, pokud potřebuje vrstvu, která nepropustí vodu, ale přitom zůstane prodyšná. Typicky u markýz, textilních střech, stanů, slunečníků nebo obuvi. Sprej se navíc snadno aplikuje i na hůře dostupná místa.

Přípravků na čištění čalounění je mnoho, stačí si jen vybrat ten správný, který pomůže rychle a jednoduše vyřešit vaše aktuální potíže.