Interiér vozu bez poskvrnky

Autochemie

Místa v interiéru vozu, kterých se nejčastěji dotýkáme, nejvíc trpí. Běžné opotřebení interiéru vozu se dá jednoduše snížit pravidelným úklidem a údržbou. Plasty i gumové části díky tomu zůstanou v původní barvě a pravidelná péče jim taky prodlouží životnost.

Pravidelná péče nese ovoce

Plastových a gumových částí je v interiéru vozu hodně. První na ráně je palubní deska. Každé vynechání úklidu je na ní vidět na první pohled, proto se jí většinou dostává nejčastější péče. Ale ani další plastové nebo gumové části vnitřku vozu by neměly unikat naší pozornosti. Výplně dveří, středový panel, těsnění kolem dveří, nástupní prahy, gumové koberečky, stínící clony, spodní části sedaček – to všechno jsou místa, která bychom měli aspoň jednou za měsíc pořádně umýt. Pokud se vám ale do údržby interiérových plastů opravdu nechce a raději svůj čas a energii věnujete zajímavější činnosti, svěřte ji odborníkům. Výsledek vás nezklame.

Pro ty, které poctivá a pravidelná péče o čtyřkolého mazlíčka naopak baví a naplňuje, máme pár tipů, jak si na péči o interiérové plasty posvítit.

Vyluxovat

Všechny povrchy se před mokrým úklidem sluší pořádně vyluxovat. Vyhrajte si přitom se speciálními nástavci k vysavači, některé jsou přímo určené k péči o interiér vozu. Vysátí určitě nevynechávejte v případě, že jste úklid vozu dlouho odkládali. Mokrá fáze úklidu bude mnohem jednodušší, když se vám do ní nebude plést prach, písek, bláto nebo zvířecí srst.

Lesk, ochrana, barva

Pak už přicházejí na řadu speciální čistící prostředky speciálně určené pro interiér vozu. Vybírejte podle toho, co konkrétně potřebujete čistit. Speciálně zacílené prostředky zpravidla přinášejí lepší výsledek než ty univerzální. Běžný mycí prostředek, který najdete v kuchyni, sice také odstraní nečistoty, ale s oživením barvy nebo odstraněním zápachu už si neporadí.

Častou bolestí plastů je zašednutí barvy. Pro oživení barvy využijete například prostředek MANIAC – čištění a ochrana plastů. Speciální technologie dokáže blokovat UV paprsky, které stojí za blednutím plastových částí auta. Navíc umí plasty a gumu zbavit i odolné mastnoty a po nanesení také odpuzuje vodu.

Čistič plastů Dry touch značky Turtle Wax zase díky svému složení čistí, oživuje a dlouhodobě chrání všechny ošetřené povrchy. Dokáže vytvořit ochrannou bariéru, takže se prach i jiné nečistoty ošetřenému povrchu delší dobu vyhýbají. Oživuje barvu plastových částí vozu a omezuje působení UV paprsků. Stejně působí i na povrchy z gumy nebo vinylu.

HYBRID SOLUTIONS - MIST - ČIŠTĚNÍ A OCHRANA INTERIÉRU

Bez pachu z cigaret

Mléko na plasty s názvem Diamantplast Four je specialitka, která myje a voskuje v jednom kroku. Je ideálním prostředkem na čištění palubní desky a obložení dveří. Povrch je po použití mléka lesklý, ale ne mastný. Ochranná vrstva pak plasty chrání a oživuje jejich barvu, navíc odpuzuje prach i roztoče. Odstraní i pach z cigaret. Použití na gumový povrch zajistí stejné výsledky.

Bez zápachu a bez roztočů

Hybrid Solutions – MIST je prostředek na čištění plastů i gumy ve spreji, který se vám bude snadno rovnoměrně nanášet. Kromě čištění také zbavuje zápachu, takže pokud vás trápí nepříjemný odér v interiéru vozu, je tento sprej jasnou volbou. Přírodní enzymy čistí a odstraňují pachy po dobu až 24 hodin a patentované UV absorbéry pomáhají chránit před vyblednutím způsobeným sluncem.

Pro ty z vás, kteří se chcete do úklidu vozu vrhnout od podlahy, je připravený úklidový Balíček pro péči o interiér s Alcantarou. Kromě čističe na plasty v něm najdete i čistič skla a odmašťovač, 3 detailingové mikrovláknové utěrky a další dva přípravky pro interiér bez nejmenší poskvrnky.

První pomoc s vlhčenými ubrousky na plasty

A jestli zrovna spěcháte, ale nechcete předvádět nevyčištěnou palubní desku, nestyďte se jako nouzovku využít jednorázové ubrousky. Například vlhčené ubrousky Shell nebo ArmorAll poslouží podobně jako čistící prostředky – oživí barvu, odstraní prach a ochrání před UV zářením. Ubrousky COYOTE navíc dodají interiéru příjemnou vůni. Praktické uzavíratelné balení vám v autě vydrží dlouho a nezabere skoro žádné místo.

Péče o interiér auta je zvláštní kapitola, vnitřek vozu si můžete vyčistit do nejmenšího detailu. Všechny čisticí prostředky, které by se vám mohly hodit, najdete v našem e-shopu.