Jak se chovat při dopravní nehodě

Autochemie

Dopravní nehoda nepatří k situacím, které si přejeme zažít. Faktem ale je, že každý den dochází v České republice průměrně ke třem stovkám dopravních nehod. Je tedy pravděpodobné, že se k nějaké havárii časem nachomýtnete. Proto je dobré být na takovou situaci připravený a vědět, jak se při dopravní nehodě chovat. Jako svědek i jako účastník nehody máte totiž zákonem stanovené povinnosti.

Svědek dopravní nehody musí zastavit a poskytnout pomoc

Zákon ukládá svědkům dopravní nehody povinnost zastavit a poskytnout pomoc, i když nejsou jejím přímým účastníkem. Dokonce i v případě, že nehoda vypadá jako banalita a nejspíš se nikomu nic nestalo, byste měli zastavit a nabídnout pomoc. Jestliže to neuděláte, hrozí vám v krajním případě až dva roky vězení. Jako svědek nehody zastavte nejlépe za havarovaným vozem u kraje silnice.

Svědek i účastník má předepsaný scénář, jak se při dopravní nehodě chovat

Návod, jak se chovat při dopravní nehodě, se dá shrnout do několika kroků, které na sebe navazují. Žádný z nich by se neměl vynechat, abyste neohrozili sami sebe ani ostatní účastníky havárie. A předpokládají také auto s předpisovou povinnou výbavou.

Výstražná světla a reflexní vesta

Jako účastník i jako svědek dopravní nehody zapněte výstražná světla. Než vystoupíte z auta, oblékněte si reflexní vestu. Mimo obec je to v takové situaci zákonná povinnost. Myslete na to už při umístění vesty v autě. Když se vám bude povalovat v kufru, příliš vám v podobné situaci nepomůže. Je dobré mít ji přímo po ruce – ve dveřích nebo u spolujezdce. Data totiž ukazují, že nejvíc nehod se stává právě při vystupování z auta. Pokud je to možné, nevystupujte do silnice, nebo jen s nejvyšší opatrností.

Výstražný trojúhelník

Výstražný trojúhelník patří k povinné výbavě auta a povinnost umístit ho při nehodě ukládá zákon. V reflexní vestě ho instalujte nejméně 50 metrů před nehodu, na dálnici je nařízená minimální vzdálenost 100 metrů. Výstražný trojúhelník je důležitý signál pro ostatní řidiče a pomáhá předcházet sekundárním nehodám, kdy řidiči nestihnou zaregistrovat překážku na silnici.

Ověřte, jestli nehrozí požár a vypněte motor

Pokud motor havarovaného vozu stále běží, vypněte ho, a zatáhněte ruční brzdu. Snížíte tak riziko požáru, rozjetí nezajištěného auta a tím i dalších komplikací. Hrozba požáru je při silnějším nárazu auta relativně vysoká. Pokud máte podezření na začínající požár, vidíte kouř nebo začínají oheň, použijte hasicí přístroj. Není sice povinnou výbavou, ale mnoho řidičů ho v autě běžně má. Existují i hasicí spreje, které malý oheň dokáží zažehnat také. V každém případě se snažte dostat z vozu všechny pasažéry. Při potížích nebo nemožnosti situaci vyřešit volejte hasiče na čísle 150 nebo tísňovou linku 112.

Zkontrolujte zranění a pokud je potřeba, volejte záchranku

Měli byste se co nejrychleji zorientovat v celé situaci. Zraněné, kteří potřebují akutní péči, vyprošťujte jako první. Při jakékoli nejistotě a při vážných zraněních volejte buď přímo záchranku 155 nebo tísňovou linku 112. Využít dnes můžete i aplikaci Záchranka, nainstalujte si ji klidně hned teď. Pokud zraněný nedýchá, vrhněte se do resuscitace. Obavy a nejistoty v tomto případě odhoďte co nejdál a pracujte na záchraně lidského života. Položte ruce přes sebe na střed hrudníku zraněného a stlačujte do hloubky cca 6 cm s frekvencí 100 až 120 za minutu. Hrudník stlačujte co nejvíc, nemůžete ublížit. Silné krvácení se snažte zastavit, při tepenném máte na záchranu života pouze pár minut. Buď rovnou vtlačte prsty do rány, nebo použijte škrtidlo či tlakový obvaz z lékárničky.

Dýchejte a zachovejte klid

Panika se o vás v krizové situaci nejspíš pokusí. Zastavte ji pár hlubokými nádechy a výdechy a najeďte na autopilota. Řešte jen to nejakutnější, a jakmile vyhodnotíte, že je situace nad vaše síly, volejte pomoc.