Jak se staví samoobslužné mycí boxy na extrémně malém pozemku

Mycí linky a boxy

Byla to výzva! Postavit samoobslužné mycí centrum se třemi plně vybavenými boxy a zónou pro řidiče na čištění interiéru vozidel. Extrémně malý pozemek na kruhovém objezdu na příjezdu do Strakonic. 

Investor požadoval vybudování mycího centra na místě, které se nachází mimo centrum a není přímo navázáno na obchodní centrum nebo čerpací stanici. Pozemek je extrémně malý, všeho všudy 15 * 15 m. A provozovatel maximalista, který chce řidičům nabízet tři mycí boxy s širokou nabídkou mycích programů, samozřejmě plně vybavenou samoobslužnou čisticí zónu pro úklid interiéru vozidla a toalety.

Výzva jménem členitý pozemek

Hlavní výzvou byl malý a náročně členěný pozemek s omezeným přístupem k sítím. Navzdory technickým výzvám spojeným s omezenými parametry pozemku jsme se rozhodli výzvu přijmout.

Na pozemek není přívod plynu, a tak šlo o technologickou výzvu a odvahu, protože vše bylo postaveno na  elektrické přípojce a fotovoltaice.

Prvním krokem bylo umístění technické místnosti mimo mycí centrum, což nám umožnilo lépe využít dostupný prostor. Technickou místnost jsme postavili v tzv. mrtvém bodě, který by se nijak nevyužil. Tím jsme získali prostor pro výstavbu tří, mírně upravených, samoobslužných mycích boxů, které nabízí mycí programy – předmytí vozidla, předmytí kol, aktivní pěna, šampon s mikropráškem, oplach osmotickou vodou, voskování.

Původní stavební povolení bylo připraveno na jinou technologii, nicméně ostatní firmy se zalekly technických obtíží, které malý a členitý pozemek přinášel.

V AutoMaxu jsme se přizpůsobili změnám a mycí centrum postavili během půl roku.

Ziskové mycí centrum mimo centrum

Jak již bylo řečeno, pozemek mycího centra je na příjezdu do Strakonic. A jelikož se nachází vedle kruhového objezdu, kde řidiči zpomalí, je vidět ze všech stran.

Provozovatel nepotřebuje žádnou reklamu a přesto jsou mycí boxy plně vytížené a mycí centrum ziskové.

Klíčovými vlastnostmi ziskovosti mycího centra ve Strakonicích jsou:

  • 3 plně vybavené mycí boxy s kompletní nabídkou mycích programů včetně kartáčů,
  • platba kartou přímo v boxech a věrnostní programy plateb pomocí dobíjecích klíčů vkládaných do měničky,
  • komplexně vybavená zóna pro čištění interiéru vozidel – vysavače, interiérové čištění, pračka a klepač koberečků, výdejník produktů, parfémovač, kompresor, tepovač a další,
  • toalety pro řidiče.

Všechny tyto prvky umožňují zákazníkům komplexní a kvalitní čistící služby. Věděli jsme, že čistící zóna je stejně důležitá jako samotné mycí boxy, proto jsme věnovali zvláštní pozornost výběru vybavení a jeho umístění. Jedná se o první samoobslužnou čisticí zónu, která instalovala i tepovače interiéru.

Dalším klíčovým prvkem, který jsme implementovali, byl věrnostní systém plateb pomocí dobíjecích klíčů. Zákazníci si mohou zakoupit dobíjecí klíč a vkládat ho do měničky přímo v mycím boxu. Tímto způsobem jim provozovatel nabízí pohodlnou platbu a zároveň může poskytovat výhody a slevy prostřednictvím věrnostního programu.

Při výstavbě samoobslužného mycího centra ve Strakonicích jsme museli překonat několik technických obtíží, které ostatní firmy odrazovaly. S využitím našich znalostí a zkušeností jsme však dokázali tyto problémy překonat a dosáhnout úspěšného dokončení projektu. Naším cílem nebylo pouze vyhovět požadavkům investora, ale také zajistit, aby mycí centrum bylo vybaveno ve vysoké kvalitě.

Chcete postavit podobné mycí centrum? V AutoMaxu se nezalekneme žádné výzvy, kontaktujte nás a probereme vaše možnosti.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás