Příprava automyčky na zimu

Mycí linky a boxy

Maximální životnost i funkci automyčky zajistíte pravidelnou sezónní údržbou. Nejdůležitější je podzimní revize, při které myčku připravíte na náročnější zimní podmínky. Co všechno byste měli ve svém provozu zkontrolovat před nástupem mrazů? 

Nepodceňujte rozmary počasí

Řidiči jsou dnes zvyklí umývat auto celoročně, tedy i během zimních měsíců, a pokud bude vaše automyčka připravená, bude velice zisková i během zimních měsíců.

Co všechno před zimní sezónou zajistit?

Na prvním místě by měla být servisní prohlídka

Jako první byste si měli položit důležitou otázku: Kdy naposledy prošla vaše myčka servisní prohlídkou?

Využijte možnost domluvit si autorizovanou servisní prohlídku před zimou. Kontaktovat nás můžete na čísle +420 733 219 798 nebo dispecink@automax-group.com. Pokud si nejste jisti, co vaše myčka během zimní sezóny opravdu potřebuje, zavolejte a domluvte si konzultaci zdarma, abyste měli jistotu a v zimě vás nic nepřekvapilo. 

Náledí a mráz vedou k zlomeninám a nehodám – vyhněte se pojistným událostem údržbou okolí

Námraze je nutné přecházet nejen v samotné myčce, kde se o něj postará podlahové vytápění (o tom za chvilku), ale také v okolí. Bezpečnost zákazníků a zaměstnanců by měla být vždy na prvním místě.

Námraza v okolí myčky může vést nejen ke zraněním zákazníků, ale i k dopravním nehodám, při kterých může dojít ke škodě jak na vozidlech zákazníků, tak na samotném mycím centru.

Předcházejte tím kontrolou topného systému a pravidelnou zimní údržbou okolí myčky a dalších venkovních povrchů, po kterých se mohou zákazníci a zaměstnanci pohybovat.

V rámci stavby, lze také rozšířit topný prostor (např. el.zemním vedením) i mimo mycí box.

wash


Kontrola a údržba podlahového vytápění

Uvnitř myčky byste před prvními mrazy měli vyzkoušet funkčnost podlahového vytápění.

Jak na to?

  • Naše mycí centra jsou vybavena řídícím systémem a jeho součástí je i termoregulace.
  • Nastavte termostat pro topný okruh na vyšší teplotu, než je obvykle nastavena tj. +5°C/volitelné/.
  • Systém zapne topnou jednotku a aktivuje okruh podlahového topení.
  • Současně spustí cirkulační zimní okruh vody proti zamrznutí v mycích pistolích a hadicích.
  • Aktivuje zpětnou recyklaci vody, obvykle přes zimní jímku, kde je topné těleso pro případný sekundární do ohřev vody pro vrácení zpět k mycímu stroji.

Pokud podlahové topení na noc vypínáte, nezapomeňte zkontrolovat časovače, aby myčka byla při ranním otevření dostatečně předem připravená.

Fyzická kontrola zimního okruhu

Zkontrolujte správnou cirkulaci vody v hadicích a mycích pistolích. Pokud máte jímku pro zimní recyklaci, zkontrolujte její čistotu a ověřte těsnost a podívejte se na to, jestli je topné těleso čisté a funkční. Nezapomeňte ani na to, jestli máte aktuálně správně nastavenou teplotu na termostatu pro termoventily, který zajišťuje správnou funkci zimního režimu. Velký vliv mají aktuální povětrnostní a srážkové podmínky, které mohou vyžadovat vyšší nastavení termostatu, než hlásí teplotní čidlo mycího centra.

Takto připravená myčka (ideálně po kontrole autorizovaným technikem) je připravena vydělávat peníze celou sezónu!

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás