Proč si pro své podnikání vybrat horkovodní vysokotlaký čistič

Úklidová technika

Nebaví vás svádět každodenní boj s mopem ve snaze udržet vaši dílnu nebo sklad v čistotě? S horkovodním vysokotlakým čističem odstraníte veškeré nečistoty včetně mastnoty během pár okamžiků a na hodinové neefektivní drhnutí povrchů za chvilku zapomenete. 

Efektivním úklidem k bezpečnosti práce i maximální profesionalitě vašeho provozu

Čistota v dílnách, truhlárnách, skladech, ale i ve všech ostatních provozech patří k základním stavebním kamenům úspěšného byznysu. V čistém provozu zaměstnanci odvádí lepší výsledky. Pracují rychleji, lépe, a především s menším rizikem pracovního úrazu.

Pokud nemáte na úklid profesionální firmu, možná zaměstnance trápíte s mopem a klasickými čisticími prostředky. Drhnutí mastnoty a dalších nečistot například v dílenském prostředí přitom může zaměstnancům zabrat hodiny tvrdé práce – a řekněme si narovinu, že to není zrovna efektivní využití jejich času.

Řešením takové situace je sáhnout po profesionálních úklidových přístrojích. Horkovodní vysokotlaký čistič díky síle proudu horké vody odstraňuje účinně a rychle i ty nejodolnější mastné nečistoty.

Jaké jsou typy horkovodních čističů a jak vybrat ten nejlepší právě pro vaši firmu?

Co je to vysokotlaký čistič?

Vysokotlaký čistič je stroj, který odstraňuje nečistotu prostřednictvím proudu vody pod vysokým tlakem. Použití čističe je snadné, nevyžaduje žádnou námahu a nečistoty s ním odstraníte na jeden zátah.

Vysokotlaké čističe najdou své použití v domácnostech, ale hodí se především pro profesionální použití. Dělí se na dva modely:

  • Vysokotlaké čističe se studenou vodou jsou Ideální pro odstraňování listí, bahna, zeminy a dalších nečistot z venkovních povrchů. Mezi naše nejprodávanější vysokotlaké čističe bez ohřevu patří Tucson 1713 LP.
  • Vysokotlaké čističe s horkou vodou využívají teplo vody ohřívané hořákem spolu s tlakem. Hodí se na ty nejodolnější nečistoty, jako je zatuhlá mastnota nebo olej. V dílnách a dalších provozovnách jsou naprosto neocenitelnou pomocí.

Obě varianty šetří ve firmách čas a peníze. Šetří totiž vodu i čisticí prostředky, které nejsou v kombinaci s vysokotlakým čističem většinou potřeba. Tím dochází k poměrně zásadní úspoře nejen času, ale také provozních nákladů.

Na usazené tuky, oleje ani další nečistoty si s vysokotlakým čističem ani nevzpomenete

Rychlé tempo a intenzivní pracovní nasazení v dílnách, truhlárnách a karosárnách vede k usazování nečistot všeho druhu.

Skvrny od oleje, mastnotu a další nečistoty je často nutné čistit i několikrát za den.

Pobíhání s mopem nikoho nebaví a zaměstnance to navíc zdržuje od práce, za kterou je platíte. S horkovodním vysokotlakým čističem se čistota stane otázkou pouhých pár sekund. Vodní proud nečistoty teplotou a tlakem rozpustí a následně odstraní.

Jak horkovodní vysokotlaké čističe fungují?

  • K odstranění nečistot využívají tlak vody.
  • Vodu v čističi ohřívá vnitřní spirála, díky vysoké teplotě vody účinkují i na nejodolnější nečistoty jako je olej nebo inkrustace.
  • Nečistoty obvykle odstraňují i bez použití čisticích prostředků. Šetří tak finance i životní prostředí.
  • Oproti tradičním čisticím systémům jsou až o 50 % efektivnější.
  • V případě potřeby je můžete použít i se studenou vodou. V takovém případě stačí nezapínat funkci ohřevu.

Díky všem těmto vlastnostem je možné dosáhnout vynikající úrovně čistoty, a to i několikrát denně, aniž byste museli plýtvat časem, vodou a úsilím.

Elektromotor nebo motorové čerpadlo?

Podle čeho se rozhodovat při výběru horkovodního vysokotlakého čističe do vašeho provozu? Jedním z důležitých parametrů je typ motoru. Profesionální vysokotlaké čističe mohou běžet na klasickém elektromotoru nebo na pístovém čerpadlu. Jaké jsou mezi nimi hlavní rozdíly?

  • Čistič s motorovým čerpadlem nemusíte zapojovat do zásuvky. Jeho výkon umožňuje dosáhnout ještě vyššího tlaku vody, což výrazně zvyšuje jeho efektivitu. Jedná se o ideální řešení do rozsáhlejších prostor, kde je nemožné nebo nepohodlné čistič zapojovat do zásuvky. Negativem je uvolňování výfukových plynů, kvůli kterému doporučujeme tento typ čističe pouze pro venkovní použití.
  • Vysokotlaký čistič s elektrickým motorem můžete zapojit do běžné zásuvky 220 V, v případě průmyslového prostředí až do 380 V. Je vhodný do menších místností jako jsou dílny, truhlárny apod. Místnost, ve které čistič používáte, by měla být dobře větraná nebo vybavená systémem pro odsávání výparů.

Stále váháte, který vysokotlaký čistič je ten nejlepší pro vaše potřeby? Na závěr pro vás máme pár konkrétních typů.

HSR 1509 LP

Tento profesionální čistič pro venkovní plochy patří mezi nejuniverzálnější čističe.

Pracovní tlak: 150 barů
Napětí: 230 V
Počet otáček: 1 450 RPM


hsr 1509


HLR 2021 LP

Skvěle poslouží k mytí podlah a stěn, stejně jako vozidel, strojů, zahradní techniky nebo k pískování bazénů.

Pracovní tlak: 200 bar
Napětí: 400 V
Počet otáček: 1 450 RPM


1713


HTR 2515 LP

Tenhle stroj je to pravé do nejdrsnějších podmínek. Hodí se především pro venkovní použití na ty skutečně nejodolnější nečistoty.

Pracovní tlak: 250 bar
Napětí: 400 V
Počet otáček: 1 450 RPM


c2515


DAKOTA-R 2007 XP

Intuitivní ovládání a analogickým panelem. Hodí se pro čištění olejů a dalších odolných nečistot.

Pracovní tlak: 200 bar
Napětí: 230 V


2007


Neztrácejte čas a peníze – pořiďte si vysokotlaký čistič a ušetřete až 35 % času zbytečně promarněného neefektivním úklidem. 

Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás