Tlakové myčky s ohřevem nebo studenovodní?

Úklidová technika

Tlakové myčky s ohřevem vody nebo studenovodní? Každá má svoje výhody a každá je určena k jinému využití. Studená voda odstraní všechny druhy nečistot a lze ji použít pro jakýkoliv úklid. Vysokotlaké čističe s horkou vodou zlikvidují také mastnotu a olejové zbytky například z motorů. 

Studená nebo horká voda?

Hobby studenovodní tlakové myčky najdou své uplatnění v domácnostech a zahradách. Umyjí venkovní i vnitřní prostory, fasády, dlažby, ploty, žlaby. Vyčistí zahradní nábytek, kolo, motocykl nebo naše auto. Koncem léta jsou dobrým pomocníkem při čištění bazénů.

Díky vysokému tlaku vody docílíme několikanásobně vyššího čistícího účinku, než s běžnou zahradní hadicí. Tlakové myčky ušetří náklady za chemické čisticí prostředky a dokonce až 80% vody v porovnání s mytím běžnou hadicí.

Profi tlakové myčky

Když ale potřebujeme umývat silně znečištěné nebo umaštěné povrchy, vyplatí se investovat do nákupu profi tlakové myčky.

Studenovodní i ty s ohřevem se hodí k mytí vozů, motocyklů, zemědělských strojů, motorů, vojenské techniky a velkých ploch například ve výrobních halách.

Máte zájem o další informace? Kontaktujte nás!


Při použití profesionální tlakové myčky dosáhneme:

  • kratší doby mytí,
  • lepší odmaštění nečistot nerozpustných ve vodě,
  • kratší doby sušení,
  • menšího množství chemických čističů, pokud je přidáváme.
Vysokotlaký čistič

Wapky s ohřevem vody zahřívají vodu na max. 140°C a jsou buď s regulací teploty vody nebo pevně nastavené na 90°C s možností ohřev vypnout a pracovat jen se studenou vodou.

Účinnost mytí horkou vodou je až o 50 % vyšší než studenou. Své místo si najdou v potravinářských provozech, kde se vyskytuje ve větší míře znečištění mastnotou a oleji.

Při mytí horkou vodou se nemusí používat žádná, nebo jen minimum chemie.

Tam kde nestačí tlak vody u studenovodních tlakových myček, se přidávají chemické čisticí prostředky.

Všechny vysokotlaké čističe mají kvalitní konstrukci, která využívá prvotřídní materiály a zajišťuje dlouhou životnost produktu.

Jednoduše řečeno, vyšší pořizovací náklady za profesionální tlakovou myčku znamenají nižší fixní náklady a vyšší úsporu vody.

Při výběru tlakové myčky je nutné přemýšlet také o intenzitě zátěže. AutoMax Group je distributorem vysokotlakých čističů značky Lavor. Výrobce tlakových myček Lavorwash S.p.A. dělí intenzitu používání do 6 úrovní:

  • úroveň 1 - příležitostné použití vhodné pro povrchové nečistoty na malé ploše do 10m2 (auto, kolo, drobné zahradní nářadí)
  • úroveň 2 - příležitostné použití vhodné pro hloubkové čištění povrchových nečistot malých a středních ploch do 20-40m2 (auto, motocykl, kolo, zahradní nářadí)
  • úroveň 3 - poměrně časté použití vhodné pro lehké čištění odolných nečistot středně velkých ploch okolo 20-60 m2 (auto, kolo, motocykl)
  • úroveň 4 - časté používání vhodné pro hloubkové čištění perzistentních nečistot na ploše v rozmezí 60-80 m2 (auto, kolo, motocykl, karavany)
  • úroveň 5 - velmi časté použití vhodné pro hloubkové čištění přetrvávajících nečistot na plochách v rozmezí 80-100 m2 (auto, kolo, motocykl, karavany, dodávky, nákladní vozy)
  • úroveň 6 - poloprofesionální použití pro hloubkové čištění perzistentních nečistot na velké plochy nad 100 m2 (automobily, nákladní auta, zemědělské stroje, vojenská technika, výrobní haly …)

Jaké další parametry jsou určující při výběru vysokotlaké myčky, najdete v našem článku Jak si vybrat správný vysokotlaký čistič a co vše vám wapka vyčistí?

My sázíme na Lavor

AutoMax Group je výhradním distributorem tlakových myček značky Lavor. Italská společnost LAVORWASH, S.p.A. je jedním z největších výrobců čisticí techniky na světě. Jak je známo, Italové kladou důraz na design a moderní technologie.

S výrobou tlakových myček a vzduchových kompresorů začali již v roce 1975 a stále investují do výzkumu a vývoje nejen těchto strojů. V portfoliu mají kromě vysokotlakých myček i vysavače prachu a kapalin, průmyslové vysavače, zametací stroje, podlahové mycí stroje pro různé druhy podlah a generátory páry.

Ne nadarmo je LAVORWASH světovým lídrem čisticí techniky. Klade důraz na kvalitu produktů a ekologickou udržitelnost. Na jedné straně zdokonalují stroje a zaměřují se na uspokojení praktických potřeb uživatelů, na druhé straně inovace vyvíjí na základě stále silnějšího a společného povědomí o životním prostředí.

Potřebujete poradit s výběrem? Neváhejte a kontaktujte nás ještě dnes! Nebo vás zajímá velkoobchodní nabídka? Kontaktujte naše prodejce.


Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás