Vyberte si svůj stromeček do auta

Autochemie

Pohlcovač pachu i příjemná interiérová vůně. Osvěžovač nebo přímo „stromeček do auta” je neodmyslitelnou součástí výbavy snad každého automobilu. Co všechno byste měli o osvěžovačích vědět?

Historie značky Wunder-Baum a osvěžovačů vzduchu

Když se řekne „vůně do auta” snad každému se vybaví ikonicky stromeček. Není se čemu divit, „stromečky” jsou téměř neodmyslitelnou součástí interiérů už od roku 1952. Co za vznikem stromečku stojí? Kombinace dvou okolností, které toho na první pohled nemají moc společného: zápach zkaženého mléka a vůně lesa.

To bylo tak. V roce 1952 muž, který rozvážel mléko, nebyl nadšený ze zápachu rozlitého mléka, který musel celý den snášet. Namísto toho, aby svou práci opustil a začal rozvážet něco jiného, třeba pečivo, se rozhodl najít řešení svého problému.

Spolupráce, která položila základ oblíbeným stromečkům

A šel na to pěkně od lesa. Ve městě Watertown, které se nachází ve státu New York, oslovil jistého lékárníka, Juliuse Sämanna. Ten měl jako správný lékárník samozřejmě poměrně pokročilé znalosti chemie, ale kromě toho strávil i poměrně dlouhý čas v hlubinách kanadských borovicových lesů.

No a teď už možná víte, kam tento příběh z poloviny minulého století směřuje. Sämann spojil svou vzpomínku na vůni kanadských lesů s lékárnickou praxí a napadlo ho nanést (borovicový) aromatický olej na speciální materiál, který samozřejmě navrhl v souladu se svým původním nápadem. A stromeček do auta byl pod názvem CAR-FRESHNER na světě.

Mlékař samozřejmě nebyl zdaleka jediný, koho pachy v autě obtěžovali a tak to netrvalo dlouho, než se pověst o stromečcích začala z Watertownu šířit do celého New Yorku, poté do celých USA a nakonec do celého světa.

Stromečky do auta a s nimi legendární firma, vznikly jako mnoho jiných legend v podstatě souhrou šťastných okolností. WUNDER-BAUM® dodnes funguje jako rodinná firma, která své produkty prodává ve více než 195 zemích po celém světě.

A my jsme rádi, že jsme v tom spolu s Wunder-Baum. Už od roku 2002 spolupracujeme jakožto výhradní dovozce stromečků i dalších vůní do ČR.

Jaké druhy vůní Wunder-Baum nabízí dnes?

Od chvíle prvních stromečků s borovicovou vůní uteklo už 72 let a úspěšná značka samozřejmě ani na okamžik nepřestala pracovat na svém rozvoji. Svou nabídku neustále rozšiřuje ať do počtu samotných vůní nebo různých typů osvěžovačů i jejich materiálů. Wunder-Baum jde s dobou a neustále přináší nové a nové produktové novinky. Což znamená, že si můžete pořídit stromeček, který už stromeček příliš nepřipomíná.

Produktové novinky a druhy vůní Wunder-Baum

Kromě tradičních stromečků si můžete pořídit o něco designovější clip osvěžovač s dlouhotrvající vůní, kterou zajišťuje jeho polymerová technologie. Díky jeho tvaru můžete osvěžovač (nejen) v automobilu umístit téměř kamkoliv.

Hledáte do interiéru svého vozu designový kousek, který auto nejen provoní, ale také mu dodá zajímavý interiérový detail, jenž však stále ctí tradici klasických stromečků do auta? Pak je pro vás naprosto skvělou volbou osvěžovač v lahvičce.

Další zajímavostí je osvěžovač fiber can z recyklovaných vláken. Fiber cany jsou skvělé pro použití nejen v autě, ale také do domácností.

Někteří lidé si moc na „serepetičky” v autě nepotrpí. Minimalismus a čistý design je stále oblíbenější a i tento trend si Wunder-Baum dobře uvědomuje. Proto kromě výrazných kousků nabízí také diskrétní osvěžovače Vent Wrap, které nenápadně splynou s mřížkou ventilace.

Vyberte si „ten svůj” stromeček do auta, který vám zpříjemní každou jízdu

Příběh společnosti Wunder-Baum a s ním počátek osvěžovačů do auta je dávnou historií. Dnes si můžete vybírat z nepřeberného množství tvarů a vůní. Ale právě Wunder-Baum v sobě spojuje tradici s moderním pojetím vůní do auta a rozhodně patří ke značkám, které vaše očekávání nezklamou dnes a nejspíš ani za dalších 50 let.