Péče o podlahu ve velkých nákupních centrech

Úklidová technika

Podlahy v nákupních centrech často trpí kvůli stálému provozu a velkému proudění návštěvníků. Denně sem chodí tisíce lidí, kteří s sebou nevědomky přináší prach, kamínky a další nečistoty. Tyto nečistoty se usazují mezi regály, v chodbách, toaletách či v jídelních koutech. Proto je velice důležité využívat kvalitní čisticí prostředky a techniku. Pro péči o podlahy v nákupních centrech a supermarketech se nejvíce využívají profesionální vysavače, zametací stroje, a především podlahové mycí stroje. Díky nim lze dosáhnout nejlepšího možného výsledku a šetřit náklady na personál i spotřebu vody.

Profesionální čištění podlah

V posledních letech se většina velkých obchodů a nákupních center uchyluje k rozšiřování otevírací doby. Otevřeno již mají 7 dní v týdnu, a to i více než 14 hodin denně. To zvýšilo potřebu najít vhodný způsob profesionálního čištění podlah i úklidu obecně, který zaručí vynikající fungování obchodu i za přítomnosti zákazníků.

Pro účinnou péči o podlahy v nákupních centrech a supermarketech jsou nejlepší volbou profesionální čisticí stroje, jako vysavače, mycí a zametací stroje. Nejenže rychle provádějí hloubkové čištění, ale jsou také tiché a efektivní. Vysávají, sbírají nečistoty, myjí a suší v řádech několika minut. Díky tomu není potřeba omezovat zákazníkům přístup do určitých částí nákupního centra. Výsledkem je skvělý nákupní zážitek pro zákazníky v čistém a bezpečném prostředí.

Nejpoužívanější profesionální čisticí stroje na podlahy v nákupních centrech jsou:

  • Profesionální vysavače, které díky kvalitní filtraci skvěle zachycují prach i větší nečistoty. Některé modely mají specifické funkce pro vysávání tekutin nebo čištění koberců, což při úklidu nákupních center zajisté najde své uplatnění.
  • Zametací stroje, které sbírají větší nečistoty, jako jsou plechovky, plast, sklo nebo podobné odpadky, rychle čistí podlahy a zajišťují bezpečný průchod lidí, vozíků i kočárků. Jsou zvláště vhodné pro čištění venkovních prostor a parkovišť u nákupních center.
  • Podlahové mycí stroje, které myjí a suší všechny druhy povrchů během několika sekund, což zajišťuje důkladnou dezinfekci a splňuje nejnáročnější požadavky na čistotu. Jsou často využívány i během otevírací doby, protože se dokážou snadno vyhnout zákazníkům a podlahu zanechávají čistou a suchou. Je to tedy naprosto bezpečné i pro právě procházející zákazníky po čerstvě umyté podlaze.
lavor

Všechny výhody mycího stroje na podlahy

Během deštivých dnů se může snadno stát, že lidé do supermarketů a nákupních center zanesou bahno a vodu, což rychle vede ke špinavé a kluzké podlaze. Také ale může v nákupních centrech snadno dojít k nehodám, které vyžadují okamžité čištění, jako je třeba rozlitý nápoj na podlaze.

Mycí stroj na podlahy je klíčový pro udržení čistých, bezpečných a dezinfikovaných prostor, což zajišťuje pohodlí a spokojenost zákazníků. Tento stroj kombinuje dva systémy: jeden pro mytí a druhý pro rychlé sušení. Jak se stroj pohybuje po podlaze, otáčející se kartáče vypouštějí vodu a čistící prostředek, který je okamžitě sbírán stěrkou, společně s nečistotami, a poté díky vysavačovému systému ukládán do speciální nádrže. Tímto způsobem bude voda použitá k čištění vždy čistá, což zaručuje vynikající výsledek z hlediska čistoty a dezinfekce.

lavor

Hlavní výhody mycího stroje na podlahy jsou:

• Snížení časové náročnosti na úklid o více než 50 % ve srovnání s běžnými ručními čisticími systémy.

• Profesionální mytí a dezinfekce bez nutnosti uzavírat prostory pro zákazníky a pracovníky, což zajišťuje okamžitou čistotu během veřejných otevíracích hodin.

• Významné úspory vody a čisticího prostředku, to činí toto řešení vynikající investicí i z hlediska ekologie.

• Dokonale čistý povrch bez skvrn nebo fleků.

• Snížení únavy u operátorů, kteří tato zařízení používají.

"Ride-on" mycí stroj na podlahy Comfort L 122

Pro péči o podlahy v nákupních centrech a velkých areálech je ideálním řešením "ride-on" mycí stroj na podlahy. Zde operátor přímo sedí na mycím stroji díky pohodlnému sedadlu a ovládá vozidlo bez námahy pomocí volantu.

Skvělým řešením pro profesionální dezinfekci a čištění podlah je Comfort L 122, navržený pro provoz na velkých plochách. Tento kompaktní stroj vyvíjí značný tlak na kartáče, což rozpouští i nejodolnější nečistoty. Systém rychlého uvolnění kartáčů, kontrolní otvor nádrže a bezpečnostní systém stěrky při couvání jej činí snadno použitelným, což umožňuje bezpečnou práci i pro nevyškolené operátory.

Pro menší prostory je zase vhodnější menší ruční podlahový mycí stroj, který se snadněji dostane do stísněnějších prostorů například mezi regály.

lavor

S profesionálními čisticími stroji Lavor či IPC se vždy můžete spolehnout na ideální řešení pro péči o vaše podlahy, což zjednodušuje práci personálu a úklidem tak neobtěžujete vaše zákazníky.

Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás