Samoobslužné mycí boxy, aneb co je důležité vědět, než začnete s jejich výstavbou 

Mycí linky a boxy

Máte podnikatelský plán a uvažujete, že si necháte vybudovat samoobslužné mycí boxy? Chcete rozšířit služby vaší čerpací stanice a nabídnout svým zákazníkům také mytí a čištění vozů? Než začnete, podívejte se, co vše musíte zajistit, není to totiž tak jednoduché.

Důležité je místo a pozemek

Pro přilákání zákazníků je důležité hlavně umístění mycích boxů. Ideálním pozemkem pro samoobslužné mycí boxy je dobře viditelné místo s velkou fluktuací lidí a hlavně řidičů! Dokonalá parcela je u obchodního centra, supermarketu, hobby marketu, na sídlišti nebo u čerpací stanice. Samozřejmostí je dobrá dopravní obslužnost a přístup.

Když už řidičům nabídnete samoobslužné mytí jejich vozů, určitě nezapomeňte také na samoobslužnou čisticí zónu, kde si motoristé vyluxují svůj vůz, vytepují sedačky, provoní interiér parfémem nebo třeba vyperou koberečky.

Podstatná je tedy velikost pozemku. Samoobslužné mycí boxy, které zajišťuje AutoMax Group s.r.o., se nabízejí ve variantách již od jednoho stání dále pak dva, tři, čtyři až osm mycích boxů. Vždy musíte počítat s velikostí pozemku alespoň čtyřikrát větší, než je plocha objektu. Podívejte se na přibližné velikosti ideálního pozemku, nejčastěji stavěných variant:

Při výstavbě mycích boxů, je vhodné počítat i se zřízením technické místnosti. Ty se nabízí jako montované technické místnosti nebo kontejnery. V těchto technických místnostech jsou pak uloženy veškeré technologie a systémy myčky, systémy čističky odpadních vod, úpravny vody a další zařízení. Technická místnost není nutností, ale jsou vhodné a AutoMax Group ji určitě doporučuje.

Pozemek nemusíte jen vlastnit, v dnešní době existuje i mnoho nabídek na dlouhodobý pronájem pozemků. V tomto případě je pro investora důležité nejen umístění, ale i délka nabízené nájemní smlouvy. Pro zajištění rentability investice je vhodné se bavit o době pronájmu na 10 a více let.

Reference - Mycí boxy - Čeladná

Inženýrské sítě

AutoMax Group zajišťuje kompletní dodávky staveb samoobslužných mycích boxů s bezkontaktní technologií ručního mytí. Vhodný pozemek pro výstavbu by měl ideálně splňovat určité předpoklady jako jsou:

  • zdroj napájení – elektrická nebo plynová přípojka,
  • vodovodní přípojka nebo vrtaná studna s dostatečnou kapacitou,
  • kanalizace.

Ale nevěšte hlavu pokud, váš pozemek nesplňuje veškeré potřebné parametry, AutoMax Group si umí poradit i s řešením výstavby boxů za nestandardních podmínek.

Než začnete se stavbou

Máte pozemek na vhodném místě? Kontaktujete obchodního zástupce AutoMax Group, kteří prohlédnou daný pozemek a řeknou vám, zda je to opravdu vhodný pro výstavbu samoobslužného mycího boxu a připraví vám cenovou nabídku.

Když už máte jistotu, že je pozemek v pořádku a dohodneme se na spolupráci, začíná úřednické kolečko. Ve většině případů potřebujete stavební povolení, bez toho to nejde. Úředního šimla bohužel neovlivníme. Součástí povolení je i vyjádření vodohospodářů, zda je nutná ČOV (čistička odpadních vod), a také vás nemine návštěva odboru dopravy kvůli posudku k dopravní situaci na pozemku při výjezdu na komunikaci. Jednodušší situace nastává pokud stavíte ve svém vlastním areálu, pak většinou stačí pouze ohláška na stavebním úřadě.

AutoMax Group vám zajistí:

  • kompletní projekt pro stavební řízení nebo podklady pro projekci,
  • kvalitní mycí technologie,
  • příslušenství a doplňky samoobslužné čistící zóny,
  • stavbu konstrukce mycích boxů,
  • výstavbu zemní části v podobě zemních panelů,
  • čističku odpadních vod.

Proč začít výstavbu mycích boxů s AutoMax Group?

Na trhu najdete mnoho dodavatelů, ale AutoMax Group je výhradním dodavatelem špičkových bezkontaktních mycích boxů společnosti MIX S.r.l. - jedničky ve svém oboru s dlouholetou tradicí. A co nás odlišuje od ostatních? Nabízíme realizace samoobslužných bezkontaktních boxů včetně:

  • spodního mytí,
  • předmytí disků a chemického předmytí pěnou,
  • sušení,
  • výběru velikosti technické místnosti,
  • vysoké kvality mytí díky profesionální chemii MA-FRA,
  • mytí a sušení motocyklů a kol,
  • vlastního servisního týmu.
Jste přesvědčeni, že do toho jdete? Kontaktujte naše obchodní zástupce ještě dnes a my vás provedeme cestou k vašemu podnikatelskému snu.




Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás