Stavte myčky a mycí boxy tam, kde lidé bydlí

Mycí linky a boxy

Všimli jste si, že na D1 nepotkáte ani jednu myčku? A víte proč? Lidé se přemisťují z bodu A do bodu B, jedou velkou rychlostí a v takovém případě je nenapadne zajet si umýt auto.

Mycí byznys je dost nárazový a impulzivní. Řidiči se rozhodují podle počasí, podle toho, jak mají čas a náladu. Proto je důležité postavit automyčku nebo samoobslužné mycí boxy na tom správném místě tak, abyste řidiče oslovili. 

Velice dobře fungují automyčky tam, kde lidé bydlí nebo na pozemku, který vede mezi dvěma obydlenými částmi města. Ale také například poblíž nákupních center. Prostě všude tam, kde se pohybují řidiči menší rychlostí a jsou už i mentálně nastavení na zpomalení. Jedou z práce, z nákupu domů. Dobře šlapou i myčky v místech, kam lidé jezdí do práce.

Samoobslužné boxy ve městě

Samoobslužné myčky lze postavit i na pozemku, který je zdánlivě nevyužitelný na cokoliv jiného. Představte si rumiště, pozemek, přes který vede třeba parovod nebo je dost členitý. Takových pozemků je mnoho i mezi obydlenými městskými částmi. Nejsou vhodné pro pro bytovou výstavbu, ale jsou na strategickém dopravním místě, kterým řidiči často projíždí.

Takovou parcelu lze využít na výstavbu samoobslužného mycího centra. Majitelé tyto pozemky většinou neprodávají, ale poskytují k dlouhodobému nájmu. Tady je velká výhoda samoobslužných mycích boxů.

Mycí boxy jsou trvale odstranitelná stavba. Představte si stavebnici Lego. Samoobslužné mycí boxy stavíme z prefabrikovaných zemních panelů a žlabů, používáme modulární zastřešení a konstrukce, technická místnost se dá také lehce demontovat. Díky těmto prvkům se boxy mohou postavit i na atypickém pozemku, který nemá klasický obdélníkový půdorys. Vše se může přizpůsobit. A také rychle rozmontovat, pokud by majitel pozemku nechtěl například prodloužit nájem.

Do myčky musí být vidět

Ať už se jedná o myčku nebo mycí boxy, musí do nich být vidět a cesta k nim nesmí být komplikovaná. Nájezd by měl být pro řidiče jednoduchý. Proto při plánování s klienty vytváříme i vizualizace a „hrajeme si” s umístěním myčky a boxů na pozemku. Výjezd z myčky už není tak zásadní. Obchod proběhl a řidič se z místa dostane.

Mnohdy i malé natočení stavby tak aby byla myčka vidět, hraje velkou roli v ziskovosti mycího centra.

Jak už jsme zmiňovali, nejlépe je stavět mycí centra v obydlených částech města. Každopádně máme i místa, kde myčka není vidět na první dobrou, nicméně majitel investuje do marketingu, lidé o mycím centru ví, že kvalita mytí je špičková a dojíždí tam, najdou si ji. Většinou se jedná o myčky nebo boxy v místech, kde jsou například stanice STK nebo autoservis.

Obecně se dá říci, aby byly boxy ziskové, staví se tam, kde na jeden mycí box připadá nějakých 3 000 obyvatel. Ještě před pár lety jsme doporučovali 5 000 obyvatel, ale lidé si víc zvykají zajíždět do mycích boxů pravidelně a toto číslo se snižuje.

U automyček je číslo trochu vyšší, právě 5 000 obyvatel, právě proto, že i pořizovací cena mycí linky je vyšší.

AutoMax realizuje desítky instalací ročně a musíme říci, že všechny myčky a boxy, které jsme postavili, nejsou ztrátové. Stavíme zisková mycí centra.

Chcete postavit mycí linku nebo samoobslužné mycí boxy? Ozvěte se nám a probereme vaše možnosti.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás