Úklid dílny nebo haly s průmyslovým vysavačem snadno a rychle

Úklidová technika

Úklid dílny nebo průmyslové haly, to je jiná liga než vysávat koberce v kancelářských budovách nebo v hotelech. V náročných podmínkách silně znečištěných průmyslových provozů se potřebujeme zbavit jiných nečistot, než ve zmíněných kancelářích. A právě k tomu jsou na trhu průmyslové vysavače.

Ty mají své využití od dílen až po velké průmyslové haly, vysají totiž jak jemný prach, tak hobliny, kovové piliny, stavební suť nebo tekutiny. Své místo si najdou od dílen, přes malé výrobny až po velké provozy například v potravinářském nebo papírenském průmyslu, ale i ve slévárnách nebo ocelárnách.

Profesionální versus průmyslové

Průmyslové vysavače

Při výběru průmyslového vysavače, ale musíme dávat pozor, ne každý profesionální vysavač musí být nutně průmyslový. Hlavním rozdílem mezi komerčními a průmyslovými vysavači je kvalitní filtrace. Profesionální komerční vysavače, které se používají například v hotelích, mají většinou filtrační plochu do 1 m2, filtry mají tvar klobouku a kopírují stěny zásobníku. Oproti tomu průmyslové vysavače mají větší filtrační plochu, která se může pohybovat až do 7 m2. Filtry jsou skládané a s kapsami a tak zajistí mnohem vyšší úroveň filtrace. Čištění filtrů u průmyslových vysavačů je buď poloautomatické (znečištění filtru upozorňuje zpravidla indikátor) nebo automatické (v pravidelných intervalech se vysavač sám čistí).

Průmyslové vysavače se liší svou výkonností, hmotností, mobilitou i cenou. Na trhu jsou k dostání od malých mobilních přístrojů až po velké přístroje, určené k nepřetržitému vysávání prachu nebo pevných materiálů ve výrobních závodech.

Parametry výběru, univerzální průmyslový vysavač neexistuje

Ten, který se hodí do klempířské dílny, neudělá stejnou službu v průmyslové hale. Průmyslové vysavače jsou určeny pro mokré i suché vysávání. Nejdůležitějšími parametry jsou podtlak, průtok vzduchu, celkový příkon, plocha filtru a velikost odpadní nádoby.

Prodávají se pouze se základní výbavou, protože každý provoz vyžaduje něco jiného. Hadice, nástavce, speciální filtry a další příslušenství si pak zákazník volí podle toho, jak je využije právě ve svém provozu.

Při výběru průmyslového vysavače je nutné hned na začátku vědět:

  • druh vysávaného materiálu - co budete vysávat,
  • velikost prachových zrn,
  • doba provozu vysavače - budete užívat nárazově nebo v nepřetržitém provozu,
  • váha a mobilita přístroje.

Různé potřeby znamenají i různé parametry. V provozech, kde se bude vysávat těžký materiál, se musíte zaměřit na dostatečný podtlak, který přístroj vytváří. Průmyslové vysavače mohou vyvinout od 200 mbar do 900 mbar podtlaku.

Tam, kde se bude luxovat především prach a lehké nečistoty, je naopak důležitý velký průtok vzduchu. Maximální množství odsávaného vzduchu se u průmyslových vysavačů pohybuje od cca 300 m3/h po 8000 m3/h.

Nechte si poradit!

Při výběru průmyslového vysavače si nechte poradit. My v AutoMax Group nabízíme prodej, půjčovnu, servis i bazar průmyslových vysavačů značky Kevac a LAVOR.

Společnost Kevac je moderní a spolehlivý výrobce průmyslových vysavačů. Výrobní sortiment zahrnuje velké množství modelů, které jsou dostupné v různých verzích, tak aby bylo možné splnit řadu požadavků koncových uživatelů, a umožňují nabídnout řešení na míru.

Společnosti LAVORWASH, S.p.A. jsou jedni z největších výrobců na světě v oblasti čištění za použití vyspělých technologií určených pro malé i velké plochy, jak vnitřních, tak venkovních.


Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás