Vybíráte vůni do auta? Máme pro vás přehled možností

Autochemie

Vůně do auta k péči o interiér vozu rozhodně patří. Zvlášť pokud v autě trávíte delší dobu, jste kuřák, nebo majitel psího mazlíčka. Pro příjemný pocit z jízdy je osvěžovač vzduchu v takových případech nezbytný. K lepšímu pocitu z pobytu v autě díky vůním můžete připočítat i další výhody, protože vůně dokáží ovlivnit jak náš mozek, tak naše emoce. Osvěžovačů do auta je mnoho druhů, které se liší materiálem, cenou, výdrží i způsobem instalace. Je dobré se na chvíli zastavit a vybrat si ten, který vám nejvíc vyhovuje.

Stylový stromeček Wunder-Baum

Na ikonické voňavé stromečky z papíru mnozí ani dnes nedají dopustit. Osvěžovač zavěšený na zpětném zrcátku symbolizuje začátky péče o příjemný zážitek z jízdy. Papírový stromeček Wunder-Baum je zárukou jistoty, vypadá a funguje stejně už sedmdesát let od doby svého vzniku. Jenom původní vůni borového lesa od té doby vystřídala paleta dalších vůní od vanilky po jahodu, z kterých můžete vybírat.

Voňavý stromeček vyberte v případě, že bez něj nemůžete být, nebo je pro vás důležitým kritériem při výběru cena a menší intenzita vůně. Pokud jste na vůně citlivější nebo trpíte bolestmi hlavy, je pro vás stromeček pravou volbou. Stromeček vám vydrží dělat příjemnou atmosféru v autě většinou 6 až 7 týdnů. Nevýhodou papírových osvěžovačů je to, že se nedají znovu naplnit nebo navonět, musíte si prostě pořídit nový. Cena jednoho stromečku je kolem 40 Kč.

Osvěžovače ve spreji pro krizové situace

Samozřejmě stále ještě existují osvěžovače vzduchu a pohlcovače zápachu ve spreji. Oceníte je především v situacích, kdy potřebujete rychle vylepšit interiér vozu. Například jste právě přivezli z dlouhé procházky zabahněného psa a dozvídáte se, že máte okamžitě vyrazit pro tchyni na nádraží. Auto tak rychle vyvětrat nestihnete, ale osvěžovač ve spreji odvede nutnou práci za vás a ušetří vám nejednu nepříjemnost.

Vůně v plechovce nebo klip

Další skupinou vůní do auta jsou tuhé osvěžovače. Buď ve stylové plechovce nebo třeba v podobě klipu, které můžete v autě zavěsit nebo položit na libovolné místo. Osvěžovač v plechovce má velkou výhodu, protože díky otočnému víčku můžete sami regulovat intenzitu vůně, kterou si do interiéru pustíte. U plechovek ale musíte dávat dobrý pozor na umístění osvěžovače. Musí držet na svém místě, aby neohrozil cestující při prudším pohybu vozidla. Vůně tohoto druhu osvěžovače vydrží většinou kolem sedmi týdnů, cena se pohybuje okolo 100 korun.

Klipový osvěžovač může sloužit i jako designový doplněk interiéru vašeho vozu. Vybíráte nejen ze škály vůní, ale i z barevných variant tohoto klipu. Jeho velkou výhodou je snadné a bezpečného umístění na zpětné zrcátko, řadicí páku nebo pod opěrku hlavy. Díky svému tvaru drží spolehlivě na místě a při jízdě nemůže nikoho ohrozit. Výrobce garantuje trvalou vůni po dobu třiceti dnů, podle zkušeností našich zákazníků to bývá o pár dní déle. Prodáváme ho za necelých 90 Kč.

Vůně do ventilace

Vůně, které instalujete do ventilace, dokáží ideálně rozprostřít vůni po celém interiéru vozu. Jejich velkou výhodou je také možnost nastavení intenzity vůně. Navíc můžete pouze dokupovat náhradní náplně, nemusíte vždycky kupovat celý nový osvěžovač. Vůně do ventilace zůstávají funkční minimálně sedmdesát dnů. Prodáváme je za necelé dvě stovky. 

Tekuté osvěžovače

Výrobce papírových stromečků nabízí vůně do auta také v malých lahvičkách se závěsnou šňůrkou. Vůně se přes šňůrku postupně uvolňuje do interiéru. Skleněná lahvička, kterou zavěsíte na bezpečné místo, dodá vašemu vozu nejen příjemnou vůni, ale i útulný vzhled. Což nejspíš ocení hlavně dámské osazenstvo vozu. Vybírat můžete z řady oblíbených vůní i barev. Osvěžovač dodává do interiéru vůni většinou po dobu šesti týdnů. Cena lahvičky se pohybuje kolem 120 korun.

Vůní do auta je široké spektrum, vybírání vám nějaký čas zabere. V osvěžovači vzduchu do auta si ale můžete pořídit i zajímavý designový doplněk vašeho interiéru. Čas investovaný do výběru se ale pozitivně podepíše na zážitku z jízdy.