Aktuální trendy v oblasti ručního mytí vozů

Mycí linky a boxy

Rok od roku se zvyšuje počet samoobslužných mycích boxů. Řidiči mají stále vyšší nároky na kvalitu mytí a v posledních letech stále více využívají bezkontaktní mycí boxy, mají tam totiž pocit, že sami mohou kvalitu mytí ovlivnit. Do klasické myčky zajedou řidiči v průměru 3,5x ročně. Samoobslužná mycí centra navštíví častěji. Bezkontaktní ruční mytí je na vzestupu.

Co přináší takové mycí centrum provozovatelů?

Výstavba a pořízení samoobslužných mycích boxů je výrazně levnější, než výstavba klasických portálových nebo tunelových automyček. Zařízení je také méně náročné na údržbu a také nákladovost provozu je nižší.

Proto stále více autoservisů, čerpacích stanic rozšiřuje svou nabídku o bezkontaktní mytí automobilů. Návratnost investice je okolo 5 let, záleží, na jak vytíženém místě mycí centrum postavíte.

Investice do mycích technologií se pohybují od 350 tisíc korun za ty nejlevnější, až po 800 tisíc korun za stoje pro bezkontaktní mytí. Nižší jsou i náklady na personál. Obsluha je nutná na maximálně 2 hodiny denně, aby zajistila kontrolu strojů a běžnou údržbu. Levnější jsou i vstupní média jako energie, voda a použitá mycí chemie. Životnost strojů je v průměru okolo 15 let.

Porovnejte nákladovost mycích boxů a mycí linky:

Nákladovost


Samoobslužné mycí boxy jsou řidičům přístupné nonstop 24/7. Zvyšují obrat provozovatele a rozšiřují komplexnost poskytovaných služeb.

Noví zákazníci

Díky výstavbě mycího centra rozšíříte své služby a můžete získat nové zákazníky – firemní klientelu, taxi služby, vozové parky státní správy atd.

A co vše můžete v samoobslužném mycím centru zákazníkům nabídnout?

  • Předmytí detergentem,
  • mytí podvozku a disků kol,
  • mytí aktivní pěnou, práškovým šamponem,
  • mytí kartáči, tlakové mytí,
  • programy voskování a sušení,
  • oplach osmotickou nebo demineralizovanou vodou.

Když už řidiči přijedou umýt svůj vůz, rádi využijí samoobslužnou čisticí zónu s příslušenstvím, nabídněte jim – vysavače, tepovače, aplikátory vůní, pračky koberců, stroje na čištění interiéru, výdejníky různých produktů, kompresory a hustiče pneumatik a další příslušenství. Zajisté se k vám právě díky těmto službám budou vracet.

V mycím centru můžete mít měničky mincí a mincovníky. Mnoho zákazníků ale platí bezhotovostně, proto jim nabídněte bezhotovostní platby – platby kartou, pomocí datového klíče, předplacené karty, mobilní aplikace a to vše včetně fakturace.

Provozovatelé zajisté ocení vzdálený přístup k ovládání mycího centra a nižší náklady na obsluhu.

V případě poruchy stroje mycího zařízení se odstaví maximálně jeden box, ostatní jedou dál. Nedochází tak k dlouhým odstávkám a finančním ztrátám.

Do mycího centra se zákazníci vrací častěji než do klasické portálové nebo tunelové automyčky. Klidně i jednou za týden. Oproti běžnému ježdění do automyčky je to tedy velký rozdíl.

Hlavní sezonou mycích boxů jsou období březen až červen a září až listopad. I přesto jsou mycí centra se samoobslužnými boxy výdělečnou záležitostí a dobrou investicí. Průměrné tržby se pohybují v rozmezí 65 až 100 Kč. V samoobslužném boxu se může během jedné hodiny otočit až 5 automobilů. Zkuste si tedy spočítat, jaká může být vytíženost vašeho mycího centra.

Noví zákazníci také zvyšují obrat prodeje na čerpací stanici, ze zkušeností našich zákazníků, klidně až o 15 %. Nakupují především autokosmetiku přímo v místě, kde myjí své automobily nebo motocykly. A samozřejmě občerstvení.

Výhody samoobslužných mycích boxů pro zákazníky

Zákazníci ocení především rychlost a dostupnost samoobslužných boxů. Nemusí obvykle čekat ve frontě, protože je k dispozici více boxů. Sami si také ovlivňují intenzitu a kvalitu péče o svůj vůz.

Díky dostupnosti 24/7 si mohou svůj vůz umýt klidně brzy ráno před odjezdem do práce, nebo pozdě v noci. Mohou si tak plánovat svůj čas, ale hlavně je bezkontaktní mytí baví.

Chcete se pustit do výstavby ziskového mycího centra? Ozvěte se nám. Jsem AutoMax Group a s instalujeme desítky mycích technologií ročně! Postavíme vám ziskové mycí centrum od A do Z a navíc všechno příslušenství opatříme vaším brandem.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás