Kde postavit ziskové mycí centrum?

Mycí linky a boxy

Jaký pozemek je vhodný pro mycí centrum? Pokud chcete mít ziskové mycí centrum, je nutné se zamyslet nejen nad parametry pozemku, ale také nad tím, kde jej postavíte.

Ideální pozemek je na dobře viditelném místě, kde se pohybuje velké množství osob, hlavně tedy řidičů. Nabízí se tak místa jako obchodní centra, supermarkety, hobby markety, sídliště, čerpací stanice a vytížené hlavní silnice. 

Specifikace pozemku

Pamatujte na to, že pro vydání stavebního povolení je nutné mít schválenou dopravní situaci od dopravního inspektorátu v dané lokalitě a další povolení.

Pokud není plocha zpevněná, na pozemku musí být umožněno zřízení základové desky, případně umístění sedimentačních nádrží pro provoz myčky a ČOV.

K našim mycím centrům nabízíme dodávku již hotových samonosných panelů včetně sběrných žlabů, které mohou být i vytápěny. Panely mají již zabudované rozvody pro vytápění vodou a jsou v nich připraveny prostupy pro další rozvody a kabeláž.

Výhodou prefabrikovaných zemních panelů je především snadná instalace, vysoká spolehlivost a velká flexibilita. Díky instalaci těchto panelů se snižují náklady na výstavbu.

Parametry pozemku

Standardní rozměr jednoho mycího boxu je 5x6 m, dodáváme i ve variantě 5x5 m. Při výstavbě mycího centra počítejte také se zřízením technické místnosti v podobě kontejneru nebo montované technické místnosti. V těchto prostorách jsou umístěny technologie, ČOV, úpravna vody a další zařízení, která jsou pro provoz mycího centra vhodná nebo dokonce nutná. Obvyklý rozměr technického zázemí je 2,5x6 m až po velikost 5x6 m.

Plocha objektu

2box 75 m2
3box 105 m2
4box 135 m2
5box 165 m2


Velikost pozemku

270 m2
450 m2
550 m2
650 m2

Boxy mohou být řešeny jednosměrným/průjezdným provozem, což je ekonomicky výhodnější varianta. Vůz najede a odjede jedním směrem.

Menší nároky na velikost pozemku je varianta, kdy vůz zajede do boxu a následně vycouvá. Důležitá je dopravní situace a možnosti umístění objektu na pozemku. Naši obchodní zástupci jsou připraveni zhodnotit vhodnost vašeho pozemku.

Abyste zvýšili ziskovost svého mycího centra, je vhodné zřídit i samoobslužnou čistící zónu s minimálně jedním ostrůvkem pro umístění např. vysavače a pračky koberečků. Rozměrově 5x8 m pro 2 stání.

V nabídce AutoMax Group najdete kromě standardních vysavačů a klepačů koberečků také pračky koberečků, výdejníky různých produktů, čističe a tepovače interiéru, ždímače jelenic, dezinfekční stroje, ofukovače prachu, černidla pneumatik a další doplňky. Veškeré doplňky můžete mít v barvách vašeho brandu.

Inženýrské sítě

Vhodný pozemek pro výstavbu by měl ideálně splňovat určité předpoklady jako jsou inženýrské sítě:

  • hloubková kanalizace,
  • 400 V,
  • standardní přívod vody,
  • plynová přípojka – doporučujeme plynový ohřev je jednoznačně nejekonomičtější a provozně nejlepší způsob ohřevu vody, umožňuje okamžitou regulaci v závislosti na provozních podmínkách.

Nezoufejte, pokud tyto parametry váš pozemek nesplňuje. V AutoMaxu si umíme poradit i s nestandardními podmínkami a atypickými pozemky.

A proč stavět mycí centrum právě s AutoMax Group? Jednoduše proto, že nabízí nejlepší služby! Realizujeme desítky instalací ročně a stavíme zisková mycí centra. Veškeré informace pro investory najdete na našem webu, nebo rovnou kontaktujte naše obchodní zástupce.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás