Když prodáváte čistotu

Mycí linky a boxy

V České republice řidiči jezdí do automyčky v průměru 3,5 x ročně. Ti, kdo navštěvují automatické mycí linky pravidelně, se v nich otočí asi 7x za rok. Průměrně se za rok na portálové mycí lince vystřídá 8 000 vozidel za rok. Při průměrné ceně mycího programu 165 Kč se i tak jedná pouze o 3,5 % celkových prodejů na čerpacích stanicích a to jsou mycí linky využity tak na 22 %.

Chcete-li zvýšit návštěvnost své mycí linky, měli byste uvažovat také o rozšíření jejích služeb. Samozřejmostí by měla být samoobslužná zóna pro čištění interiéru vozidla. Motoristům již nestačí klasické vysavače, chtějí si vyprat koberečky, vytepovat čalounění, provonět nebo dezinfikovat interiér.

Jednoduché by mělo být i placení služeb. V mycím centru mohou řidiči platit hotově, kartou, stálým zákazníkům se vyplatí předplacené karty nebo nabité tokeny.

Další alternativy mytí

Dobrou alternativou mohou být i samoobslužné mycí boxy, které v posledních letech získávají na oblibě. Řidičům vyhovuje 24/7 nonstop provoz samoobslužných mycích center.

Samoobslužné mytí je dnes obrovským trendem, řidiči v nich myjí své automobily mnohem častěji, než tomu bylo v minulosti. Pravidelní zákazníci do nich zajíždí i každý týden. „Pro zákazníky je navíc návykové, když mají možnost umýt si auto sami. Odpočinou si u toho,” uvedl na kongresu Čerpačka náš key account manager Jaromír Puškáč.

A s tím samozřejmě souvisí vyšší nároky na mytí, bezkontaktní mytí s sebou nese vyšší kvalitu a šetrnost pro vozidla, vyšší rychlost provozu mytí a nižší nákladovost.

Velkou výhodou pro majitele samoobslužných mycích boxů je i nízká investice do lidských zdrojů. Obsluze stačí denně 2 hodiny na běžnou údržbu boxů. Samozřejmě při zavádění nového samoobslužného mycího centra doporučujeme delší dobu personálu na místě, aby řidiče naučil, jak boxy efektivně využívat.

Ve srovnání s mycími linkami je celková nákladovost na provoz boxů nižší.

Navíc podle nejnovějších průzkumů samoobslužné boxy na čerpacích stanicích zvýší až o 15 % obrat v prodejnách čerpaček. Zákazníci utrácí především za autokosmetiku a občerstvení.

Buďte vidět

Aby bylo mycí centrum, ať už s mycí linkou nebo to samoobslužné, ziskové musí o něm řidiči vědět a vy musíte nabízet kvalitní mytí vozidel. Mycí centrum by mělo být vidět a cesta do něj má být pro řidiče vždy co nejjednodušší.

Protože mycí centrum nabízí a prodává motoristům čistotu, mělo by podle toho i vypadat. Obsluha udržuje mycí technologie a okolí myčky vždy v pořádku.

Důležitým prvkem je i moderní design myčky nebo samoobslužného mycího centra. My stavíme mycí centra vždy v brandových barvách investora. A není to jen o designu samotné konstrukce, ale také například o polepech strojů v samoobslužné čisticí zóně.

Kladné emoce vyvolá, hlavně u mladých řidičů, i LED osvětlení a podsvícení nebo pěnové efekty.

Důležitým aspektem je i obsluha automyčky a prodavači na čerpačce, kteří řidičům nabízí služby mycího centra. Personál by měl umět řidičům doporučit správný mycí program. Šikovná obsluha dokáže zvýšit uvedená čísla 8 000 mytí za rok.

Chcete postavit ziskové mycí centrum nebo rozšířit služby vašeho stávajícího? Obraťte se na naše prodejce, pošleme vám nezávaznou nabídku.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás