4 důvody, proč je investice do podlahového mycího stroje dobrý nápad

Úklidová technika

Chcete ve své provozovně dosáhnout dokonalé čistoty? Investujte do podlahových mycích strojů, protože s mopem ani ten nejlepší pracovník úklidu nedokáže zázraky. Přestože mycí stroj stojí o poznání víc než obyčejný mop, je to investice, která se rozhodně vyplatí.

Jak stroje na čištění podlah poráží klasické metody úklidu

Čištění podlah je od pradávna tou nejhorší částí celého úklidu. Vlastně ani tolik nesejde na tom, jestli se jedná o podlahy v domácnosti nebo ve firmě. Úklidoví pracovníci se mohou utěšovat snad jen tím, že s moderním mopem už alespoň nemusí ždímat špinavý hadr ručně.

Moderní podlahové mycí stroje jsou dalším stupínkem v evoluci úklidové techniky. Rozhodně by neměly chybět v žádné firmě, která dbá nejen na hygienu, ale také na well-being svých zaměstnanců. Proč se investice do podlahového mycího stroje rozhodně vyplatí?

Podlahové mycí stroje šetří čas

A čas jsou peníze (ale jak se podíváme za chvilku, s kvalitní technikou ušetříte finance i přímo). Právě úspora času patří k největším benefitům těchto strojů. Vytírání se v podstatě skládá ze samých otravných a repetitivních kroků:

  • naplnit kýbl vodou,
  • přidat (drahý) čisticí přípravek,
  • namočit hadr,
  • vyždímat hadr,
  • umýt kousek podlahy,
  • namočit,
  • vyždímat,
  • umýt,
  • vylít kýbl s vodou,
  • naplnit kýbl vodou a drahým čistícím přípravkem...

Ne. O efektivitě se při tomto procesu rozhodně nedá mluvit.

Podlahový mycí stroj většinu těchto činností eliminuje. Jistě, také se musí naplnit vodou a čistícím přípravkem, potom už ale stačí jedno setření a pořádný kus podlahové plochy je čistý. V domácnosti nebo v maličké prodejně, kde se otočíte sotva s mopem, to možná není tak palčivý problém. Pokud však potřebujete pravidelně uklízet velké kanceláře, prodejní plochy nebo třeba skladové prostory, nutit úklidové pracovníky používat mop je při nejmenším neefektivní.

V dlouhodobém hledisku ušetříte i peníze

Kromě úklidových pracovníků váš krok ocení i účetní. Manuální úklidové nástroje stojí pár korun, oproti tomu částka podlahových mycích strojů dosahuje klidně i vyšších desetitisíců korun. Pokud však máte např. úklidovou firmu, eliminujete drahé prostoje. Díky ušetřenému času stihnete více práce a vyděláte více peněz.

Podlahové stroje ale oceníte i v případě, že ve své firmě zaměstnáváte interní úklidové pracovníky. Ti díky podlahovému stroji stráví vytíráním méně času, což opět vede k firemním úsporám.

S podlahovým mycím strojem snižujete riziko pracovních úrazů na minimum

Mokré podlahy jsou noční můrou nejen v obchodních centrech, hotelích a penzionech. Jenže při klasickém čištění podlah se prostě jejich dlouhému schnutí nevyhnete. Úraz je pak na světě, ani nevíte jak. Cedule „pozor, mokrá podlaha” jsou sice pěkné, ale před tučným vyrovnáním vás neochrání.

S podlahovým mycím strojem nemusíte mokré podlahy řešit. Jeho součástí je totiž sušička. Podlahy tak uschnou obratem. Bonus je také to, že manipulace s úklidovým strojem je pro zaměstnance úklidu naprosto bezpečná.

Větší čistotu a lepší hygienický podmínky ocení kontroloři i zaměstnanci

Manuální mytí podlah je... prostě manuální. Dosáhnout dokonalé čistoty s pomocí obyčejného mopu je v podstatě nemožné, i kdyby pracovník měnil vodu po každé setřené nečistotě.

Jen mycím strojem můžete ve vaší provozovně, hotelu nebo nemocnici dosáhnout skutečně dokonalé čistoty. Bez bakterií a dalších nečistot, kterých se pomocí hadru nebo mopu zkrátka nezbavíte. Podlahový mycí stroj by měl být samozřejmostí ve všech firmách, které pracují s jídlem i v nemocnicích a dalších zdravotních zařízeních.

Jak vybrat stroj na čištění podlah

Investice do podlahového mycího stroje není věc, nad kterou se vyplatí příliš dlouho váhat. Čím dříve ho pro svou firmu pořídíte, tím více času i peněz ušetříte. Přečtěte si, jak vybrat podlahový mycí stroj na základě potřeb vaší společnosti. 

Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás