4 důvody, proč se vyplatí investovat do myčky aut u čerpací stanice

Mycí linky a boxy

Přemýšlíte, jak zvýšit tržby na své čerpací stanici? Myčka aut je jasnou volbou. Přečtěte si, proč je právě mycí centrum u benzinky investice, kterou byste měli rozhodně zvážit

Myčka u čerpací stanice vyžaduje minimální zásah do terénu

Stavba myčky aut u čerpací stanice má oproti jiným variantám jednoznačnou výhodu. U fungující benzinky už jsou zavedené nejen inženýrské sítě, ale také nájezdy a sjezdy, bez kterých se mycí linka ani samoobslužný box neobejde. Stavba portálové i samoobslužné myčky se tak výrazně usnadní. To pro majitele čerpací stanice, který o takové investici uvažuje, znamená oproti stavbě mycí linky „na zelené louce” i nižší vstupní náklady.

Samoobslužný box nebo portálová myčka? Která volba je pro čerpací stanici výhodnější?

Pokud máte tu možnost, ideální volbou je stavba obou variant. Samoobslužná myčka je skvělá pro návštěvníky, kteří spěchají, nechtějí čekat, nebo mají obavu, že jim portálová myčka auto poškodí (proč se jedná o mýtus jsme psali v článku 3 nejčastější obavy řidičů z portálových myček). Samoobslužné a portálové myčky si nijak nekonkurují. Naopak se doplňují a vedou k maximalizaci zisků čerpací stanice.

Prostřednictvím mycí linky u čerpací stanice můžete zvyšovat loajalitu zákazníků

Mycí linka u čerpací stanice vám pomůže lépe navázat zákazníka právě na vaši benzinku. Toho můžete dosáhnout např. pomocí věrnostních programů a bonusů, ve kterých návštěvníkům nabídnete slevu na palivo po určitém počtu umytí auta, nebo jiné výhodné akce, kterými odměníte své věrné zákazníky. Ti si díky podobným akcím útratu u konkurence spíše rozmyslí.

Myčka aut u čerpací stanice vede k prokazatelnému zvýšení tržeb

Už v roce 2018 na kongresu Čerpačka mluvil náš specialista na mycí centra Jaromír Puškáč o tom, k jak výraznému zvýšení tržeb mycí centra u čerpacích stanici vedou. V roce 2018 uváděl, že mycí centrum může zvyšovat tržby až o 15%. Dnes může myčka aut u menší čerpací stanice vést k 20 % navýšení zisku, což vede i k rychlejší návratnosti investice.

Pokud se vám nechce starat o portálovou myčku, pozitivních změn dosáhnete už při pořízení samoobslužného dvouboxu s aktivní mycí pěnou.

Chcete myčku aut u čerpací stanice? Kontaktujte nás

Pokud vás příslib vyšších služeb s minimální investicí díky inženýrským sítím láká, ale stále se nemůžete k tomuto kroku odhodlat, kontaktujte nás. Váš pozemek si prohlédneme, zhodnotíme a navrhneme pro vaši čerpací stanici takové řešení, které povede k nejlepším finančním výsledkům.

Prohlédněte si myčky aut u čerpacích stanic, které jsme realizovali. 

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás