Jak vybrat tepovač sedaček

Úklidová technika

Tepovač sedaček má své využití nejen v hotelu, ale také například v autopůjčovnách, servisech, myčkách a samozřejmě v domácnostech. Jak vybrat ten pravý tepovač právě do vašich podmínek?

Jak tepovače sedaček fungují?

Vysavač a princip jeho fungování většina lidí dobře zná. Ale jak přesně fungují tepovače? Na rozdíl od vysavačů tepovače slouží pro hloubkové čištění sedaček a dalšího čalouněného nábytku nebo vybavení.

To je možné díky tomu, že tepovač prostřednictvím výkonného čerpadla vstřikuje čisticí roztok hluboko do textilie, kterou hloubkově vyčistí. Vysoce výkonný sací motor následně znečištěnou tekutinu odsaje a odvede do sběrné nádoby.

Díky tomu povrch zůstává po čištění pouze vlhký a sedačku můžete poměrně brzy opět používat. V kombinaci s perfektním čištěním povrchů je tepovač pro čištění čalouněného nábytku jasnou volbou. Tepovače však nejsou jen na koberce a nábytek, časté využití pro ně najdou také majitelé automobilů s čalouněným interiérem.

Tepovač na čištění autosedaček

Tepovač (nebo také extraktor) čalounění není pouze na sedačky v hotelu v kancelářích nebo v domácnosti. Tepovač sedaček je skvělým pomocníkem také při úklidu automobilového interiéru od sedaček po koberečky. Jedná se o ideální přístroj nejen do automyček, které chtějí zákazníkům poskytovat komplexní služby, ale také do autopůjčoven nebo pro individuální potřebu.

Tepovač sedaček je v podstatě jediná možnost, jak interiér vozu s čalouněním vyčistit opravdu dokonale bez nutnosti objednávat čisticí firmu (nebo si tepovač pravidelně půjčovat) – což ve výsledku čištění pořádně prodraží.

Jak vybrat tepovač do auta?

Tepovač na sedačky a interiéry aut můžete použít klasický, mnohem lepší je však sáhnout přímo po tepovači do auta. Pro provozovatele autoservisů a myček to platí dvojnásobně.

Nejlepší variantou právě do těchto provozů je bezesporu tepovač GS 2/62 EXT GARAGE - profesionální extraktor. Jedná se totiž o skutečně profesionální tepovač určený přímo do autoservisů a mycích center. S výkonem 2 000 - 2 400 W a možností suchého i mokrého čištění odstraní (nejen) z interiérů i tu nejodolnější nečistotu. S nádrží na čisticí prostředek s obsahem 25 litrů a sběrnou nádobou s obsahem 62 litrů můžete čistit i několik aut bez přerušení.

Pokud hledáte menší extraktor na čalounění vozidel, například do domácí garáže nebo menší provozovny, skvělou volbou je také tepovač Jupiter pro mokré i suché čištění, který je skvělý pro své menší rozměry (hodí se i do domácností) a především pro snadnou manipulaci, díky které se s tímto extraktorem snadno dostanete i na méně přístupná místa.

Velkou výhodou je také menší míra pěnění díky oddělené nádobě na detergent. Přes jeho menší velikost se stále jedná o velmi výkonný profesionální stroj s výkonem 1100 W.

cleaner

Vybíráte tepovač sedaček do domácnosti nebo do firmy?

Při výběru tepovače sedaček záleží především na objemu práce, kterou s extraktorem potřebujete odvést.

Pro domácnosti, menší kanceláře nebo například do rodinného penzionu je vhodný už zmíněný extraktor Jupiter s šestilitrovou kapacitou na detergent a s nádobou na vodu o obsahu 6,5 litru. Jupiter si se svým výkonem hravě poradí s hloubkovým čištěním sedaček i matrací a především je velmi lehký, můžete s ním pohodlně vysávat i hůře dostupné povrchy jako např. schody.

Pokud potřebujete naopak tepovač na hloubkový úklid větší kanceláře nebo hotelu s více pokoji oceníte profesionální tepovač Solaris s kapacitou nádoby na roztok 25 litrů a s obsahem nádoby na vodu 48 l.

Nejdůležitější parametry výběru tepovače sedaček

Výběr tepovače čalounění záleží především na množství nábytku (interiérů), které potřebujete čistit. Od toho se odvíjí velikost tepovače (jeho sběrných nádob) i výkon čerpadla. Například v hotelu, kde potřebujete dokonale čisté matrace, se hodí maximální výkon pro dokonalou čistotu. Obecně platí, že čím větší výkon, tím efektivnější čištění.

Přečtěte si další tipy, jak na výběr tepovače v článku Jak vybrat tepovač koberců.

Kdy se tepovač sedaček vyplatí?

Investice do tepovače sedaček se v provozovnách jako jsou např. hotely nebo firmy s velkým množstvím čalounění oproti najímání úklidové služby vrátí v řádu měsíců, nejdéle v řádu jednotek let. Konkrétní čas návratnosti samozřejmě záleží na typu tepovače, i na množství čištěných povrchů.

V podstatě se dá říct, že se tepovač sedaček vyplatí do každé firmy, která využívá čalouněný nábytek nebo do automyček, které chtějí zákazníkům poskytovat komplexní servis včetně čištění interiérů.

Tepovač sedaček se často může vyplatit i v domácnosti, zvlášť s malými dětmi a domácími mazlíčky. Důkladně čisté povrchy, kterých dosáhnete právě prostřednictvím tepovače ocení také každý alergik

Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás