Tajemství čistoty ojetých vozů v AAA Auto

Úklidová technika

Každý si dokáže představit, jaká je to makačka vyčistit interiér vozu. Jak ale vypadá úklid a čištění automobilů v zákulisí největšího prodejce ojetých aut AAA Auto, než automobily prezentují svým zákazníkům?

V AAA Auto sází na kvalitu a nemohou si dovolit žádný přešlap. Vozidla musí prezentovat zákazníkům nablýskané nejen zvenku, ale také uvnitř. Společnost AAA Auto je naším dlouholetým klientem, který opakovaně využívá služeb naší modré divize – úklidová technika a mycí centra. A to nejen v České republice, ale také na Slovensku a v Polsku.

V pražské centrále se o mytí vozidel stará fungl nová tunelová myčka, která je také z dílny modré divize AutoMax. Dnes se ale zaměříme na interiér vozidel.

Čištění interiéru automobilu

Než vyjedou automobily na výstavní plochu podrobí je důkladnému úklidu. Interiér auta je pečlivě vyčištěn, včetně sedadel, stropu, středové konzole a všech ovládacích prvků, aby byl vůz připravený k prezentaci.

Profesionální vysavač zbaví vůz prachu a hrubých nečistot

V takovém provozu, kdy se čistí desítky nebo i stovky aut je nutné mít profesionální vybavení. Proto jsme jako první doporučili profesionální vysavače od Lavor. Ty se vyznačují velkou filtrační plochou, výkonným motorem, velkým objemem sběrné nádrže, ale také velmi praktickou konstrukcí.

K vysávání interiéru automobilů jsme Áčkům doporučili profesionální mokro/suchý vysavač Taurus IR03, který je bestsellerem v našem e-shopu v sekci průmyslových a profesionálních vysavačů.

Díky tomuto vysavači dosáhnou dokonalého výsledku čištění. Tři odhlučněné vícestupňové motory mají dostatečný výkon na to, aby vysavač efektivně odstranil hrubé nečistoty, ale i jemných prach ze všech zákoutí vozu. A protože se jedná o mokro/suchý vysavač, nemusí se bát vysávat také tekutiny.

Taurus IR03 má nejen tři odhlučněné motory, ale také sací systém s chlazením by-pass a systém proti statické elektřině. Vysavač je vybaven plovákovým ventilem.

Ideální jsou kompaktní rozměry vysavače, který se stabilní a konstrukce vysavače je nárazuvzdorná. Kolečka na podvozku nezanechávají stopy, dlouhý napájecí kabel dovolí obsluze celkem velký rádius, kdy nemusí hledat novou zástrčku.

Sběrná nádoba Taurus IR03 je dostatečně velká, má objem 78 l z toho nádoba na vodu 48 l. Obsluha tak neztrácí čas neustálým čištěním stroje a může se v klidu věnovat úklidu. A když už dojde na vyprázdnění sběrné nádoby, tak je to velmi jednoduché. Nerezová nádoba je plně odnímatelná, ale také prakticky výklopná.

Navíc je ve standardní výbavě vysavače mnoho nástavců, které obsluha využije k dokonalému čištění vozu.

Čištění čalounění extraktorem

Velký nápor spousty vozů a čištění čalounění zvládne jen špičkový extraktor, tepovač. V tomto případě jsme doporučili náš další bestseller profesionální tepovač Solaris IF03, který je skvělým nástrojem pro hloubkové čištění interiéru vozidla a odstraní i ty největší nečistoty a fleky z koberců a čalounění.

Extraktor je vybaven dvoustupňovými odhlučněnými motory, které mají dostatečný výkon, aby tepovač efektivně odstranil veškeré nečistoty ze všech druhů povrchů.

Sací systém s chlazením by-pass zajišťuje, že přístroj funguje bezpečně a bez přehřívání i při neustálém používání, a to je pro provoz autobazaru důležitá vlastnost.

Tepovač Solaris IF03 je vybaven dvěma čerpadly, která dávkují čisticí prostředek, přesné dávkování zajistí optimální výsledky čištění a také snižuje provozní náklady. Nerezová nádoba sedí na nárazuvzdorném podvozku, stoj je proto stabilní a nepřevrátí se. Sběrná nádoba má dostatečný objem, 48 l na vodu a 25 l nádrž na vodu s detergentem, takže obsluha neztrácí čas s častou výměnou vody. Desetimetrový napájecí kabel dovoluje obsluze snadnou manipulaci s tepovačem, aniž by neustále hledala zásuvku.

V základní výbavě výrobce dodává látkový filtr, vypouštěcí sadu a kompletní sadu na čištění koberců, čištění čalounění a koberečků je tak hračka.

Vysokotlaký čistič na mytí vozů, ale i okolí

Další stroj z divize úklidové techniky, který do AAA Auto dodáváme jsou vysokotlaké čističe, staré známé wapky. Konkrétně IDRO HCR 1515 LP, praktický vysokotlaký čistič bez ohřevu s čtyřpólovým motorem.

Vysoký tlak vody dokáže odstranit hrubé nečistoty z vozů při ručním mytí. Využít je v AAA Auto mohou ale také na mytí ploch ve venkovním prostředí, k čištění fasád, chodníků, dlažby, strojů a dalších ploch v exteriéru.

Vysokotlaký čistič HCR 1515 LP bez ohřevu se pyšní výkonným 4-pólovým motorem a lineárním čerpadlem s poniklovanou mosaznou hlavou, které má tři keramické písty a obtokový ventil. Povrchová úprava niklováním zvyšuje odolnost vůči chemickým produktům používaných při mytí.

Velkou výhodou této wapky je, že je určena rovněž pro použití s čistícím prostředkem, kde nestačí pouze vysoký tlak vody, může se použít čisticí prostředek. Integrované sání detergentu je externí sací sondou. Nespornou předností je také napojení přímo na vodovodní síť.

K tomuto vysokotlakému čističi je možné dokoupit nadstandardní výbavu a poté můžete provádět čištění pomocí pěny, otryskování/pískování a mytí pomocí otáčejícího se kartáče, který se aplikuje na pistoli. Všechny tyto výhody v AAA Auto využívají.

Začnete s námi spolupracovat i vy

Dodáváme širokou nabídku úklidové a čisticí techniky od renomovaných světových výrobců. Služby AutoMax jsou výhodné nejen pro autobazary, ale pro všechny provozy, které potřebují dodávky kvalitních úklidových strojů.

Nabízíme nejen profesionální úklidové stroje od špiček v oboru úklidové techniky, ale poskytujeme kompletní servis a poradenství tak, abychom vám pomohli s výběrem úklidové techniky na míru vašeho provozu. Celou nabídku najdete v našem e-shopu a také u našich obchodních zástupců. Kontaktujte nás ještě dnes.

Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás