Proč a kdy se vyplatí renovace automyčky?

Mycí linky a boxy

Provozovatelé čerpacích stanic, autoservisů často doplňují své služby i o komplexní mytí vozidel. Majitelé investují do technologií a do zázemí tak, aby zvýšili atraktivitu čerpačky nebo servisu a byli napřed před konkurencí.Proč a kdy se vyplatí renovace automyčky?

Jak zaznělo v roce 2021 na kongresu Čerpačka, čerpací stanice se v budoucnosti promění v urbanizovaných oblastech v centra služeb. Velmi často se jedná o místa, kde se nabízí nejen tankování pohonných hmot, ale také dobíjení elektromobilů a komplexní mycí služby. Proto mnoho provozovatelů rozšiřuje nejen retail, ale také služby spojené s péčí o vozidla.

Síť portálových mycích linek je v České republice široká, velký investiční potenciál zažívají tunelové myčky, které dokáží obloužit desítky automobilů za hodinu. V posledních letech se zvyšuje obliba i počet samoobslužných mycích boxů.

Co přináší renovace automyček

Proč renovovat automyčku? Jako každá technologie i mycí technologie stárnou. Životnost technologií u portálových myček je 6-7 let, u samoobslužných boxů je to v rozmezí 10-15 let, záleží na tom, jak se provozovatel o technologie stará. Nejvíce vydrží technologie tunelových myček, u nich můžete počítat až s 15 lety.

Nové technologie nabízí vyšší kvalitu mytí, nižší spotřebu vody a energií a splňují stále se zvyšující nároky řidičů na mytí automobilů.

V místě, kde je automyčka, ať už portálová nebo tunelová instalovaná není nutné žádat o stavební povolení. Stejné je to i u samoobslužných mycích boxů. Majitele tak nezatěžuje mnohdy zdlouhavé kolečko po úřadech.

Naši obchodníci AutoMax Group zhodnotí stávající situaci vašeho mycího centra a navrhnou zlepšení jak technologií, tak propozic. Vytvoří novou vizualizaci. Úroveň areálu můžete zvýšit i upgradem nových panelů a atik, vše může být v barvách a vizuálu vašeho brandu.

Nová instalace a renovace automyčky vám nemusí trvat déle než 6-8 týdnů a to od základního konceptu až po realizaci.

Zažádejte o dotaci

Každoročně Ministerstvo průmyslu a obchodu vypisuje výzvy na úsporu vody a energie v rámci Národního plánu obnovy.

V rámci Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OPTAK) můžete získat dotace na renovaci staré automyčky. Program je v přípravě a je plánován na třetí čtvrtletí roku 2023.

Čerpat lze výdaje na technologie, stavební práce, dodávky a služby. V dotační výzvě na úsporu vody lze získat dotaci na:

  • snížení spotřeby vody ve výrobním procesu, ale i ve vedlejších provozech,
  • vytvoření uzavřeného cyklu vody místo otevřeného,
  • recyklace vody v procesech s vysokou spotřebou vody,
  • opětovné využití znečištěné / využité provozní vody,
  • akumulace a využití dešťové a užitkové vody.

Dotaci tedy můžete využít na renovaci staré automyčky za novou, úspornější. V rámci programu jsou již nyní otevřené programy na dotace úspory energií ve firmách. S vyřízením dotace vám v AutoMaxu nepomůžeme, ale můžeme vás nasměrovat.

Chcete renovovat vaši automyčku a zvýšit tak svou konkurenceschopnost? Neváhejte a ozvěte se našim obchodníkům.

Jste teprve na začátku a uvažujete o výstavbě nového mycího centra? Stavíme zisková mycí centra a realizujeme desítky instalací ročně.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás