Proč čistit párou a jaké jsou výhody parních čističů?

Úklidová technika

Ptáte se proč čistit povrchy párou? Čištění párou totiž patří mezi nejekologičtější způsoby metody úklidu, protože není nutné používat žádné chemické prostředky. Pára totiž dokáže proniknout i do těch nejmenších skulinek a odstraní jak mastnotu, zaschlou špínu, tak i vosk a silné nečistoty.

Parní čištění je založeno na rychlé přeměně studené vody na horkou páru. Menší multifunkční parní čističe ženou horkou vodu pod silným tlakem tryskami čističe a vytváří páru o teplotě 150 - 160 °C, to větší parní stroje dokáží vytvořit pod tlakem 10 bar páru až 170 °C.

Mluvíme o tzv. suché páře, protože se vytváří z velmi malého množství vody. Objem vody se při jejím odpařování zvětšuje až 1700 krát a průmyslové parní čističe mohou tak během hodiny vyprodukovat až 40 kg páry. Suchá pára je šetrná ke všem povrchům.

A to už je pěkná nálož. Velký výběr parních čističů najdeme na stránkách AutoMax Group.

Máze zájem o parní čistič? Kontaktujte naše profesionály.


Kam všude s párou?

Čištění párou není jen doménou domácností, ale stále častěji se používá i pro průmyslové čištění velkých ploch, ve zdravotnických zařízeních nebo v potravinářském průmyslu. Parní čističe jsou velmi oblíbené v gastronomickém odvětví, protože pára zlikviduje silné usazené tuky, které se odpařují při vaření.

Svou popularitu získávají parní čističe také v automobilovém průmyslu, kde se párou čistí motory, převodovky a jiné znečištěné části vozů a strojů.

Pára vyčistí totiž velké množství materiálů a povrchů. Typicky můžeme využít páru na čištění tvrdých materiálů, které jsou odolné horkému prostředí. Čistit můžeme dlažby, parkety, plovoucí podlahy a ostatní podlahové krytiny. Pára ale vyčistí i čalounění, nábytek, koberce nebo matrace.

Na co se zaměřit při výběru parních čističů najdete v článku 5 nejdůležitějších parametrů při výběru parního čističe.

V čem je pára lepší?

Kromě zmiňovaného ekologické výhody, je tu mnoho nesporných předností čištění párou. Horká pára:

  • proniká hluboko pod povrch organických materiálů,
  • ošetří povrchy, které zůstávají dočasně antistatické,
  • likviduje viry, mikroby, bakterie, roztoče, plísně i houby,
  • hubí drobné mikroorganismy,
  • odstraňuje pachy,
  • zneškodní zaschlou špínu, mastnotu, vosky, usazeniny a další nečistoty,
  • ničí alergeny a nevíří prach
  • nezanechává šmouhy, ani zbytky vodního kamene.

Parní čističe také spotřebují menší množství vody, než klasické vytírání. Nespornou výhodou je také časová nenáročnost, úklidem párou totiž strávíme výrazně méně času než při normálním úklidu. Párou vyčištěné povrchy jsou hygienicky čisté už na první dobrou a nemusíme provádět čištění několikrát.

Potřebujete poradit s výběrem?

Nevíte si rady? Váháte a potřebujete ještě doplňující informace? Prohlédněte si přístroje na našich nových webových stránkách v sekci čisticí technika.

Neváhejte a obraťte se na naše obchodní zástupce, kteří Vám pomohou s výběrem a zodpoví veškeré Vaše dotazy. Napište nám a my se Vám ozveme.


Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás