Jak dlouho trvá postavit automyčku?

Mycí linky a boxy

Mohli bychom vás napsat, že postavíme mycí centrum za 6 až 8 týdnu a nelhali bychom. Opravdu, v AutoMaxu zvládneme postavit automyčku během dvou měsíců. Je to jako puzzle. Používáme prefabrikované zemní panely, protože jejich osazení je jednoduché a může se instalovat i v zimním období. Konstrukce a zastřešení jsou poskládány také raz dva! S dodavateli mycích technologií máme dlouholeté zkušenosti, a proto jsou jejich dodávky rychlé a instalace bezproblémová.

Je tu ale jedno ALE! Příprava na stavbu je delší než stavba samotná. Pokud chcete stavět mycí centrum, připravte se alespoň rok a půl dopředu. Nejrychleji jsme zvládli přípravu a stavbu bezkontaktního mycího centra v Jihlavě. Celý projekt od A do Z trval okolo 8 měsíců. Výhodou bylo, že majitel měl připravený pozemek a v mycím byznysu již podnikal. Věděl, co chce, jaké technologie a služby chce nabízet.

Přípravy na stavbu mycího centra

Důležitý je výběr správného pozemku. Mycí centrum stavte tam, kde bydlí lidé. Automyčky jsou ziskové tam, kde řidiči jezdí nižší rychlostí. V obydlených oblastech, v blízkosti nákupních center, tam, kam lidé jezdí do zaměstnání. Řidiči se rozhodují náhodně, kdy si nechají umýt nebo umyjí své auto. Záleží na počasí, na tom, zda mají zrovna čas…

Přípravná fáze

Pokud již máte vybraný správný pozemek, přichází přípravná projekční fáze. Ta trvá 30-45 dní. Během kterých připravíme cenovou nabídku, vizualizaci a veškeré podklady pro projekt a následující stavební řízení. Pro projekční činnost můžete využít svého projektanta, který zná práci stavebního úřadu v místě. Můžeme vám ovšem dodat i celý projekt tzv. na klíč a vše zařídíme.

Vhodný pozemek pro výstavbu mycího centra by měl ideálně splňovat určité předpoklady, jako je zdroj napájení – elektrická nebo plynová přípojka, vodovodní přípojka nebo vrtaná studna s dostatečnou kapacitou a samozřejmě kanalizace.

Stavební povolení

Nejdelší dobu trvá vyřízení stavebního povolení. To bohužel neovlivníme, ale vždy vám dodáme všechny nutné podklady pro projekt tak, aby jste měli veškeré dokumenty pohromadě.

V průměru trvá stavební povolení okolo 6 měsíců. Ke stavebnímu povolení je nutné mít schválenou dopravní situaci od dopravního inspektorátu v dané lokalitě. Musíte mít také povolení a vyjádření vodohospodářů, zda je nutná ČOV (čistička odpadních vod).

Pokud stavíte ve svém vlastním areálu, pak většinou stačí pouze ohláška na stavebním úřadě.

Stavba mycího centra

Když už máte všechna povolení, můžeme začít stavět! Samotnou stavbu zvládneme do 2 měsíců.

Osadíme prefabrikované zemní panely na obvodové základové pasy. Jelikož se jedná o tzv. suchou montáž, můžeme nainstalovat kdykoliv během roku. To vám šetří nejen čas, ale také peníze.

Tyto prefabrikované panely jsou již připraveny i s prostupy pro kabeláž a prostupy pro další rozvody.

Modulární systém střechy a příček se skládá z pozinkované ocelové konstrukce. Zastřešení a konstrukce jsou ze sendvičového panelu s PU jádrem, nebo z pozinkovaného profilovaného plechu. Příčky stavíme ze sendvičových PU panelů nebo tvrzeného skla.

Konstrukce příček a střechy je jako lego. Haly pro portálové, tunelové a samoobslužné mycí boxy sestavíme, včetně technické místností, během pár dní.

Rozhodujete se a chcete postavit ziskové mycí centrum? Ozvěte se nám a my vám vypracujeme nezávaznou nabídku.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás