Jak se staví mycí centrum s AutoMax

Mycí linky a boxy

AutoMax staví mycí centra – jak automyčky, tak mycí boxy, již desítky let. Naše zákazníky můžeme rozdělit na ty, kteří se v mycím byznysu již pohybují a ví, co chtějí. A na úplné nováčky. 

Ti, kteří již provozují nějaké mycí centrum většinou chtějí rozšířit svou síť a mají jasnou představu, zda chtějí stavět mycí linku nebo samoobslužné mycí boxy. Noví investoři, kteří v mycím byznysu začínají, většinou staví samoobslužné mycí boxy.

První zmíněná skupina většinou již má vybraný vhodný pozemek, protože zná parametry a specifikace pozemků pro výstavbu.

Jsme vaší pravou rukou při konzultaci pozemku

Zkušeným i novým investorům jsou každopádně obchodníci AutoMax k dispozici při zhodnocení vhodnosti pozemku. Každý investor by měl mít alespoň vyhlídnutý pozemek. AutoMax není realitní kancelář, která by pozemky aktivně vyhledávala a nabízela k prodeji.

Naši obchodníci poskytují klientům základní servis a na základě empirických zkušeností doporučí:

  • pro jakou technologii je pozemek vhodný,
  • zda je vhodný k výstavbě,
  • a jestli je zajímavý investičně, to znamená, jakou má návratnost.

Díky dlouholetým zkušenostem v oboru, kdy máme za sebou stovky realizací, dokážeme zhodnotit a lokalizovat místo, odhadnout počty zákazníků a potenciál daného mycího centra. Což zákazníci velice kvitují.

Na druhou stranu je ovšem nutné říci, že i když je mycí centrum na skvělém místě s velkým potenciálem, ale majitel se o něj nestará tak ziskovost zaručit nemůžeme.

Podklady pro stavební povolení

Všechny tyto informace jsou nutné jako podklad pro stavební povolení. Stavební úřad se totiž ptá na předpokládaný provoz a podle toho se nastavují i sítě – kanalizace, vodovod, elektrické vedení, atd. Také dodavatelé sítí potřebují vědět, jaký bude odběr vody, elektřiny… Všechny tyto skutečnosti naši obchodníci umí predikovat, tak aby klientům doložili nákladovost, stavebnímu úřadu a dodavatelů potřebná čísla.

Naši obchodníci jezdí se zákazníky na vybraný pozemek a posuzují ho i na místě. Proto se občas i stane, že zákazníkům pozemek nedoporučíme, právě proto, že není dostatečný. Přepočítáváme i investice na přeložení sítí, pokud jsou například pod plombou nebo příliš daleko. Zda se to vyplatí a spolu se zákazníkem vymýšlíme i alternativní řešení.

Projektová dokumentace

AutoMax svým zákazníkům poskytuje součinnost v rámci projektové dokumentace. A to buď dodáním všech podkladů k projektu, nebo jsme schopni vytvořit kompletní projektovou dokumentaci.

Při výstavbě samoobslužných mycích boxů nebo mycích linek je nutné stavební povolení. Stavební povolení vydává stavební úřad a je vyžadováno u staveb se zastavěnou plochou větší než 150 m2. Dokumentace pro stavební povolení musí obsahovat tyto části:

  • doklady prokazující vlastnické právo k pozemku nebo stavbě,
  • plné moci (v případě zastupování),
  • projektovou dokumentaci stavby zpracovanou projektantem,
  • plán kontrolních prohlídek stavby,
  • závazná stanoviska, popř. rozhodnutí dotčených orgánů (standardní součást projektové dokumentace),
  • doklady o jednání s účastníky řízení,
  • územní rozhodnutí případně územní souhlas (v případě vydání jiným správním orgánem),
  • stanoviska vlastníků veřejné dopravní a technické infrastruktury, na kterou se stavba bude napojovat.

V AutoMax vám zpracujeme vizualizaci umístění mycího centra na pozemek a základní vzorový projekt.

Vizualizace je základem efektivní přípravy a úspěšné výstavby mycího centra. Projektová dokumentace obsahuje vždy konstrukční řešení, prostorové uspořádání a materiálovou specifikaci stavby.

Veškerá projektová dokumentace je vypracována v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), resp. vyhláškou č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění pozdějších předpisů.

Potřebujete zhodnotit pozemek, na kterém chcete postavit mycí centrum? Pojďme do toho společně. Kontaktujte naše obchodní zástupce.

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás