Nejlepší interiérové doplňky pro pohodovou jízdu

Autochemie

Pro někoho je auto jen nutností. Řízení ho neuspokojuje a svůj vůz používá pouze k přesunu z místa na místo. Ať už k této skupině patříte, nebo je pro vás naopak každá jízda zážitek, vhodně zvolené interiérové doplňky do auta dodají vašemu cestování komfort i styl.

Autodoplňky – povinnost, bezpečí i pohodlí

Jsou autodoplňky, bez kterých byste vůbec neměli sedat za volant. Jedná se samozřejmě o povinnou výbavu, do které spadají věci jako reflexní vesta nebo lékárnička. O povinné výbavě motoristů si můžete přečíst v samostatném článku, kde se tomuto tématu podrobně věnujeme.

Druhou kategorií jsou pak autodoplňky ochranné (stěrače, upínáky, uzávěry nádrží...), bez kterých by snad nikoho vyjet z parkovacího stání ani nenapadlo.

Nás ale dneska zajímají autodoplňky, které vaši jízdu promění v zážitek nebo vám usnadní péči o interiér vozu. Podíváme se jak na praktické vychytávky, tak i na produkty, které zvýší komfort řidiče i jeho spolujezdců.

Jednodušší údržba interiéru po celý rok

Listí, prach, bláto, sníh a k tomu tady kelímek od kafe a tam obal od nějaké té bagety. Udržovat v autě čistotu se může zdát jako Sisyfovský úkol. Jednou už to vypadá, že máte hotovo a cvak – abyste hned začali znovu.

Údržba interiéru naštěstí nemusí být tak strašná. Přestože vás ani ten nejpropracovanější doplněk práce s čištěním auta nezbaví, přece jen si můžete tuto ne úplně zábavnou povinnost trochu usnadnit.

Prevence – koberce a potahy

Základním pomocníkem v boji proti nečistotám jsou v autě koberce. Konkrétně gumové koberce, které vám na podzim i v zimě ušetří hodiny práce.

Všechno bahno a špinavý sníh skončí v gumové podložce. Tu během pár okamžiků vyčistíte a auto je jako nové.

Koberce do auta ale nemají pouze praktickou funkci. V létě můžete sáhnout po textilním koberci, který se sice hůře čistí, ale vašemu autu dodá šmrnc.

Podobnou funkci mají také potahy na sedačky. Nejen, že chrání sedačky před nečistotou nebo poškozením, ale starému interiéru, který už vás možná nudí, dodají nový, svěží vzhled.

Skuteční milovníci pohodlí mohou jít ještě o krok dál a pořídit si vyhřívaný potah s konektorem do automobilového zapalovače.

Řešení – praktické čisticí prostředky, které vás nenaštvou

Přes všechnu prevenci budete stejně potřebovat auto čistit. Při nejmenším to chce čas od času vypucovat koberce, potahy, skla... I tak může být úklid auta bez vhodných prostředků pěkně frustrující.

V naší nabídce čisticích pomůcek máme mycí houby, jelenice, škrabky a vše ostatní, co potřebujete pro dokonale vyleštěné auto, a to v té nejlepší kvalitě a provedení, která z úklidu možná neudělá přímo zábavu, ale výrazně vám ho usnadní.

Chcete svůj vůz vyšperkovat opravdu k dokonalosti? Přečtěte si článek, ve kterém se dozvíte jak na dokonale čistý interiér a když už v tom úklidu budete nezapomeňte se vrhnout ani na exteriér.

Autodoplňky pro pohodovou a komfortní jízdu

Praktická stránka ale není vše. V autě trávíme klidně i několik hodin denně. Proto by měl být interiér maximálně pohodlný a alespoň jemně odrážet osobnost svého řidiče.

Může jít o takové maličkosti jako je vaše oblíbená vůně v podobě osvěžovače vzduchu. Dneska už nemusí jít jen o klasický voňavý stromeček, osvěžovač může mít styl jak ukazuje například značka Fresh&Funny. Sáhnout můžete také po různých dekoracích, které interiéru auta dodají trochu hravosti a radosti.

Praktické organizéry – vše důležité při ruce

Nekonečné hledání slunečních brýlí zná snad každý řidič. Řekněte stop a pořiďte si do auta organizéry, se kterými budete už vždy vědět, kde se co zrovna nachází. Držák na brýle můžete pohodlně umístit na sluneční clonu a už se vám nikdy nestane, že budete muset náhle zastavit, protože je zkrátka ne a ne najít.

Hodit se může také držák nápojů, zvlášť, pokud si po cestě rádi dopřejete kelímek kávy. Pokud ještě nemáte držák na mobil a další příslušenství k mobilům, už jen kvůli navigaci byste měli tuto chybu rychle napravit.

Interiérové doplňky pro radost i méně práce

Pokud si dáte na interiéru záležet, auto můžete skutečně proměnit ve svůj druhý domov nejen časem, který v něm trávíte. Příjemné prostředí vás udrží v lepší náladě i pokud zase uvíznete na „dé jedničce”.

A malý tip pro rodinu řidiče: Vánoce jsou za rohem. Osvěžovače vzduchu i další vychytávky do auta jsou skvělým dárkem, který rozhodně nezklame!