Strategické používání úklidových strojů snižuje úsilí při udržování čistoty

Úklidová technika

V průmyslových halách, nákupních centrech i v dalších komerčních prostorách je udržování čistoty zdlouhavé a nákladné. O tom vědí své především zaměstnanci a provozovatelé úklidových firem. Jak můžete ušetřit peníze i čas a úklid maximálně zefektivnit správnou kombinací úklidových strojů?

Profesionálové dbají nejen na profi stroje, ale i na jejich správné kombinace

Úklidový arzenál můžete mít plný skvělých profesionálních strojů, do kterých jste investovali velké peníze v naději, že vám profi vybavení usnadní práci. To je sice pravda, ovšem pouze v případě, že úklidové stroje umíte správně používat a hlavně kombinovat.

Pokud vytáhnete ten nejkvalitnější parní čistič, ale zapomenete na vše, co by mělo čištění párou předcházet, efektivní a kvalitní úklid vám nezajistí ani ten nejkvalitnější a nejdražší model.

Jak tedy úklidové stroje správně kombinovat pro perfektní čistotu s minimální námahou?

Hrubých nečistot se zbavíte pomocí zametacích strojů

Nezáleží na tom, jaký prostor uklízíte. V první řadě je nutné odstranit prach a hrubé nečistoty, včetně různých odpadků. S tím si skvěle poradí zametací stroje, které jsou ideální do autoservisů, garáží, dílen, skladů, ale i do nákupních center nebo velkých průmyslových prostor, kde se denně hromadí prach a nečistoty z výroby.

Pomocí zametacího stroje můžete v čistotě udržovat i prostory před vaší provozovnou, protože si velmi dobře poradí i s venkovními nečistotami (k tomu se však přece jen o něco více hodí mechanické zametače bez filtrace).

Jak vybrat správný zametací stroj, který bude odpovídat potřebám vašich prostor?

lavor


Kdy použít průmyslový vysavač?

Zametací stroje slouží k hrubému úklidu – z plochy odstraní ty nejhorší nečistoty, ale při hloubkovém úklidu se bez vysavače neobejdete. Profesionální vysavače si poradí s jemnějšími nečistotami jako je jemný prach a alergeny, ale zvládnou odstranit třeba také špony nebo různé tekutiny, včetně olejů a dalších dílenských a průmyslových nečistot.

Profesionální a průmyslové vysavače jsou pro důkladný úklid komerčních prostor naprosto nezbytné.

Při hloubkovém úklidu se neobejdete ani bez vapky nebo parního čističe

Hrubé nečistoty jsou pryč. Další krok může být vytření podlah. Pokud však vaše provozovna už dlouho nezažila hloubkový úklid, je na čase použít tlakový a parní čistič, které odstraní takové ty dlouhodobě zašlé nečistoty, které už možná ani nevnímáte – ale vaši klienti a zákazníci je rozhodně nepřehlédnou.

Vapka je vhodná především na odolnou mastnou špínu a to díky natlakované páře i v běžně nedostupných místech jako jsou například různé spáry. Vysokotlaké čističe prostory navíc prostřednictvím páry také dezinfikují.

Alternativou vapky je klasický parní čistič s párou o nižší teplotě. Parní čističe vám pomohou s dlouhodobě usazenými nečistotami a zašlými povrchy.

Přečtěte si také, jak vysokotlaký čistič správně používat.

vapka


Podlahové mycí stroje

Pokud jste na podlahy použili vapku nebo parní čistič k odstranění mastnoty a dalších dlouhodobě nastřádaných nečistot, vytírání můžete nechat na příští úklid. V opačném případě je právě mycí stroj posledním krokem k efektivnímu úklidu poté, co podlahy zbavíte všech hrubých i o něco jemnějších nečistot, mezi které patří například zmíněné alergeny.

Mycí stroj na podlahu nanáší čisticí roztok, poté podlahu vykartáčuje a roztok plný nečistot opět nasaje do sběrné nádoby (přečtěte si více o tom, jak mycí stroj funguje a jak vybrat ten pravý).

Podlahu tak zbaví veškerých fleků, skvrn, bahna, které neodstranil vysavač a vaši provozovnu tak zanechá ve stavu, kdy vypadá téměř jako nová.

Mezi největší výhody moderních mycích strojů od značky Lavor patří mimo jiné automatická aplikace optimální množství vody a mycího prostředku, což vede k zásadním úsporám i okamžité vysušení povrchu, které šetří čas. Časový měřič vám zase dá přehled nad odpracovanými hodinami.

floor cleaner


Jak vám správná kombinace nástrojů ušetří čas?

Strategický přístup k úklidu sice na první pohled zabere o něco více času, ve výsledku vám ale čas ušetří. Důkladný úklid ve správném pořadí je efektivnější a ve výsledku i levnější. Pokud techniku používáte v nahodilém pořadí nebo se rozhodnete některý krok vynechat, budete muset úklid opakovat mnohem dříve.

Nenechte si protékat finance mezi prsty. Používejte moderní úklidovou techniku chytře a strategicky.   

Nevíte si rady s výběrem úklidové techniky?

Kontaktujte nás