Kolaudace samoobslužného mycího centra a automyčky

Mycí linky a boxy

Máte podnikatelský plán, že postavíte samoobslužné mycí centrum, nebo automyčku? Samotná výstavba samoobslužných mycích center, nebo automyček netrvá dlouho, jelikož se jedná o modulární systémy a mycí technologie jsou nainstalovány během pár dní. Nejdelší čas ale zabere úřední šiml – stavební povolení, splnění všech podmínek úřadů a následná kolaudace.

Klíčové momenty výstavby

Pojďme si nejprve projít, jaké fáze projektu vás při výstavbě ziskového mycího centra čekají.

Výběr pozemku a stavební povolení

Prvním krokem je výběr vhodného pozemku, automyčky a samoobslužná mycí centra stavte tam, kde pracují a bydlí lidé. Tam, kde zpomalí a jezdí často. Mycí byznys závisí na okamžitém rozhodnutí řidiče „Teď je hezky, mám čas, zajedu do myčky.”

Pozemek by měl splňovat určité parametry, co se týká velikosti parcely, a nejlépe by měl být zasíťovaný – kanalizace, 400 V, přívod vody, plynová přípojka.

Pokud tyto parametry nesplňuje, ale je na perfektním místě, nezoufejte, u nás v AutoMax si umíme poradit se vším! Dokážeme postavit mycí centrum i na atypickém pozemku, jako třeba na parkovišti OC Novodvorská nebo na extrémně malém pozemku, jako se nám to podařilo ve Strakonicích.

Když už máte vybraný pozemek, přichází úřední kolečko. Ke stavebnímu povolení se vyjadřují příslušné úřady, dotčené orgány a vlastníci okolních pozemků. Nemine vás vyjádření od vodohospodářů, návštěva odboru dopravy kvůli posudku k dopravní situaci na pozemku při výjezdu na komunikaci, v některých případech se vyjadřují i památkáři, železničáři, poskytovatelé telekomunikačních sítí, hasiči a další. V některých případech je nutná hluková studie, dopravní studie a další.

Pokud stavíte ve svém vlastním areálu, pak většinou stačí pouze ohláška na stavebním úřadě a situace je mnohem jednodušší.

My v AutoMaxu vám zajistíme kompletní projekt od A do Z, připravíme projektovou dokumentaci pro stavební řízení, vizualizaci projektu, návrh technologií a příslušenství, výstavbu mycího centra, proškolení zaměstnanců na technologie, optimální nastavení čisticí chemie a následně předáme všechny potřebné dokumenty ke kolaudaci.

Jako jeden z mála dodavatelů AutoMax poskytuje také statický posudek konstrukce myčky na danou lokalitu investora, s přihlédnutím na dané povětrnostní a sněhové podmínky tak, aby myčka skutečně odpovídala stavebnímu zákonu. Bez tohoto posudku, mohou mít investoři při kolaudaci problém. A my vás ve štychu nenecháme!

Jak už jsme zmiňovali na začátku, samotné přípravné stavební práce, výstavba a instalace technologií trvají v jednotkách týdnů. Délka stavebního řízení závisí na místních úřadech a tyto časy bohužel neovlivníme, vždy vám ale dodáme veškerou dokumentaci a projekt.

Předání projektu a kolaudace

Po dokončení všech stavebních prací a instalací mycích technologií následuje testování technologií, optimální nastavení čisticí chemie. Pracovníci AutoMax proškolí provozovatele a zaměstnance mycího centra, sepíšeme protokol o proškolení.

Investorovi předáme veškeré dokumenty, které potřebuje ke kolaudaci a také sepíšeme servisní smlouvy.

Kolaudace stavby se opírá o stavební zákon č. 183/2006 Sb., je důležité si uvědomit, že specifické požadavky a postupy se mohou lišit v závislosti na místních stavebních předpisech a normách. Proto je vždy dobré konzultovat všechny detaily s místním stavebním úřadem. Od AutoMaxu dostanete všechny potřebné dokumenty.

Kolaudace je proces, který se provádí po dokončení stavebních prací, úředníci ověřují, že stavba splňuje všechny technické a bezpečnostní požadavky a především to, zda je stavba v souladu se stavebním povolením a předloženým projektem.

Během kolaudace se kontroluje, zda byla všechna stavební a instalační práce provedena správně a zda je zařízení připraveno k bezpečnému provozu.

Pokud je vše v pořádku, stavební úřad vydá kolaudační rozhodnutí, které umožňuje uvedení stavby do provozu a vy můžete spustit provoz vašeho mycího centra.

Chcete stavět ziskové mycí centrum bez zbytečných nervů, že neprojde kolaudací? Ozvěte se našim obchodním zástupcům AutoMax, postavíme vám automyčku nebo samoobslužné mycí boxy a připravíme vám všechny nutné materiály k úspěšné kolaudaci. 

Potřebujete poradit nebo zaslat cenovou kalkulaci?

Kontaktujte nás